Vijesti / Politika
Politika
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Posudba knjižnici, odluke usklađene s tečajem eura
List Međimurje/Martina Kovač Radmanić

KOTORIBA

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Posudba knjižnici, odluke usklađene s tečajem eura

Općinsko vijeće Kotoribe održalo je devetu sjednicu

Na devetoj sjednici Općinskog vijeća usvojene su sve odluke po dnevnom redu. Jednoglasno su prihvaćene odluke o dodjeli pomoći redovnim studentima s područja Kotoribe, odluka o mjerama poticaja za uređenje nekretnina kao i odluka o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja obnove fasada u općini u kojima su se korigirali samo iznosi prema srednjem tečaju konverzije u euro.

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Posudba knjižnici, odluke usklađene s tečajem eura Fotogalerija

Vijeće je prihvatilo prijedlog amandmana vijećnika Željka Šebeštjana da se u statutu Dječjeg vrtića Kotoriba promijeni trajanje mandata ravnatelja na četiri godine te je uz takvu izmjenu statut i prihvaćen. Zbog usklađivanja s zakonom, ali i obvezom o godišnjem donošenju, usvojen je plan upravljanja imovinom Općine kao i plan djelovanja Općine u području prirodnih nepogoda. Načelnik Dario Friščić rekao je da je zaprimljeno 38 prijava na poziv za prijavu štete te da se čeka daljnji postupak.

Odluka o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti mijenjala se u segmentu da će tvrtka PRE-KOM od sada obavljati samo usluge ukopa i dimnjačarskih poslova, dok održavanje groblja obavlja vlastiti pogon općine. Zbog potreba općinskog knjigovodstva, napravljena je i nova procjena vrijednosti nerazvrstanih cesta u vlasništvu Općine zbog povećanja cijena i usklađivanja s tečajem eura, a s tečajem je usklađena i odluka o naknadi za rad Socijalnog vijeća u kojem je umjesto Anice Škoda, za člana potvrđena Mateja Frišćić.

Potvrđena je i odluka o posudbi 400 tisuća kuna Knjižnici i čitaonici Kotoriba za provedbu projekta koji financira Ministarstvo kulture, no sredstva doznačuje tek po završetku projekta.

Najnovije

Reci što misliš!