Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA NEDELIŠĆE Koliko za boravak, a koliko za dadilju?
List Međimurje/Izak Vrtarić

OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA NEDELIŠĆE Koliko za boravak, a koliko za dadilju?

Zbog poskupljenja svega porasla je i cijena boravka pa je i Općina Nedelišće podigla svotu kojom sufinancira boravak

Na sjednici Općinskog vijeća Nedelića usvojeni su polugodišnji obračun općinskog proračuna i izvještaj o radu načelnika te godišnji izvještaj Dječjeg vrtića Zvončić i tvrtki NED-KOM, Nekretnine i Mesap.

OPĆINA NEDELIŠĆE Koliko za boravak, a koliko za dadilju? Fotogalerija

Od važnijih odluka za mještane tu je sufinanciranje programa produženog boravka u Osnovnoj školi Nedelišće i njenim područnim školama u Dunjkovcu i Pušćinama. Zbog poskupljenja svega porasla je i cijena boravka pa je i Općina Nedelišće podigla svotu kojom sufinancira boravak. Dosad je Općina plaćala 800, a roditelji 400 kuna. Odsad će Općina plaćati 120 eura, a roditelji 67 eura.

Usvojena je i odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilje. Nije riječ o čuvanju djeteta "jedan na jedan", već o grupama, pojasnio je načelnik Nikola Novak, a one već postoje u Gornjem Kuršancu i Pušćinama. Riječ je o skrbi za djecu do polaska u školu, a roditeljima se ovom odlukom daje pravo na sufinanciranje u iznosu od 50 posto ekonomske cijene smještaja djeteta u vrtić Zvončić.

Izmjenjen je i pravilnik o stipendiranju studenata. Odsad pravo na (nešto nižu) stipendiju dobivaju i oni koji studiraju u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Također, uklonjen je članak koji je propisivao da pravo na stipendiju nemaju polaznici privatnih učilišta.

Kad je o obrazovanju riječ, dodajmo da je vijećnica Magdalena Špicar Marciuš iz Macinca tijekom aktualca kazala: U Osnovnoj školi Macinec prostora više nema, a petaši su u Gornjem Hrašćanu. Situacija je jako alarmantna."

Ovo je odgovor i na pitanje zašto nije spomenut produženi boravak u Macincu. Tamo ga niti nema jer škola je i bez njega odavno prekapacitirana.

I Radovan Balog, novi potpredsjednik Općinskog vijeća, upitao je što je s najavljenom gradnjom područne škole u Paragu te sportske dvorane u Macincu.

- Općina nije osnivač škole, a problem za gradnju područne škole je zemljište. Naime, na tom prostoru tzv. šumske zajednice je 200-injak suvlasnika zemljišta i svi bi ga trebali prodati. Idemo opet u Međimursku županiju, pričati o gradnji škole i dvorane - odgovorio je načelnik Novak.

Najnovije

Reci što misliš!