Vijesti / Politika
Politika
PRIHVAĆENA OSTAVKA Vlada RH prihvatila je ostavku državne tajnice Sandre Herman
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KADROVSKA PITANJA

PRIHVAĆENA OSTAVKA Vlada RH prihvatila je ostavku državne tajnice Sandre Herman

​Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade razriješeni su Sandra Herman, Tomislav Paljak i Darko Horvat. Dr.sc. Kristijan Valkaj ušao je u Nacionalni odbor za suzbijanje trgovanja ljudima

Vlada Republike Hrvatske na današnjem je zatvorenom dijelu sjednice razriješila Sandru Herman s mjesta državne tajnice u Ministarstvu turizma i sporta. Herman je funkciju državne tajnice obnašala dvije godine, a na nju je došla s mjesta zamjenice međimurskog župana.

Ostavku je podnijela na vlastiti zahtjev što je bilo i za očekivati s obzirom na istupanje reformista iz vladajuće koalicije. Ostavka na snagu službeno stupa u subotu 1. listopada.

Pored Herman dužnosti je razriješen i njezin stranački kolega Tomislav Paljak, koji je dvije godine radio kao državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Varaždinac Paljak međimurskoj je javnosti poznat kao dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

Od ostalih kadrovskih pitanja, valja spomenuti da je  Darko Horvat razriješen dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog gospodarskog odbora Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Turske.

Dr.sc. Kristijan Valkaj, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, pak je imenovan novim članom Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima, kao predstavnik organizacije civilnog društva. 

Najnovije

Reci što misliš!