Vijesti / Politika
Politika
OPĆINSKO VIJEĆE BELICE Proračun se dobro puni, nastavlja se ulaganjima u najmlađe
List Međimurje/Anamarija Horvat Šantl

ODRŽANA 11. SJEDNICA

OPĆINSKO VIJEĆE BELICE Proračun se dobro puni, nastavlja se ulaganjima u najmlađe

- Želimo zadržati istu cijenu za roditelje s obzirom na neizbježno povećanje ekonomske cijene vrtića. Sve to mi financijski možemo, držimo standard kad su u pitanju djeca i nastojat ćemo tako i dalje, rekao je načelnik

Nakon što je novi vijećnik Dejan Janušić iz Belice položio prisegu kao novi vijećnik, a zato što je Kseniji Novak zbog preseljenja prekinut vijećnički mandat, došlo je do promjena i u pojedinim odborima.

OPĆINSKO VIJEĆE BELICE Proračun se dobro puni, nastavlja se ulaganjima u najmlađe Fotogalerija

Pa osim što je Janušić zamijenio Novak u vijećničkoj klupi, zamijenio ju je u Odboru za društvene djelatnosti, sport, kulturu i stipendiranje studenata kao i u Povjerenstvu za javna priznanja. U Odboru za financije i proračun OV-a umjesto Novak, sada je Petar Janušić.

Aktualni sat

Aktualni sat otvorila je vijećnica Petra Strahija i to pohvalom zbog uređenja staza na groblju u Gardinovcu, a zanimalo ju je hoće li se kod škole u tom mjestu dodati nova igrala.

- Vjerujemo da će do Svih svetih biti uređeno i parkiralište u Gardinovcu, a što se tiče igrala, ona su naručena i bit će postavljeno igralo koje je dva u jedan, odgovorio je načelnik Zvonimir Taradi.

Vijećnik Viktor Herman imao je više pitanja.

- Imamo novo vodstvo u Međimurskim vodama pa me zanima što je s kanalizacijom?  Zašto ove godine nije bilo Festivala krumpira, a i Dan Općine je bio tako-tako. Jeste li vi zadovoljni, pitao je Herman, kao i što je s divljim odlagalištima. Taradi je rekao da je bio na sastanku u Međimurskim vodama i da je novo vodstvo agilno prišlo rješavanju tog pitanja.

- Sve je spremno i nadam se da će ove godine ići aplikacija, da će proći i da bi krajem iduće godine trebao biti početak aglomeracije. Imamo agilnijeg direktora nego što je bio onaj prije, istaknuo je Taradi. Ove godine izostao je Festival krumpira jer je takva bila odluka Udruge proizvođača merkantilnog krumpira, ali festival će se ubuduće održavati, objasnio je Taradi. Dodao je da je Dan krumpira obilježen na nedavnoj svečanosti otvaranja nove hladnjače. 

Taradi je odgovorio i da su divlja odlagališta sanirana, no da otpada ima kod Ciglane, a to pak je parcela u privatnom vlasništvu.

- Predlagao sam da Općina kupi tu parcelu je to nije financijski zahtjevno, no problem je što je to zemljište ima dva vlasnika od kojih je jedan nedostupan i bit će nedostupan.

Sve točke prihvaćene jednoglasno

Vijećnici su se složili s izvještajima o polugodišnjem izvršenju proračuna kao i radu načelnika. Prihvatili su i prijedlog povećanja plaća za općinske djelatnike za 15 %.

- Usporedili smo njihove s plaćama u drugim općinama i među najnižima su. Dugo nismo korigirali plaće službenicima, a sve se više posla prebacuje na općine i službenici imaju puno više posla nego prije, objasnio je načelnik.

Vijećnici su podržali i odluke o povećanju sredstava za sufinanciranje produženog boravka koji je omogućen u OŠ Belica i PŠ Gardinovec, kao i iznos sufinanciranja dječjeg vrtića roditeljima na 730 kuna po djetetu.

- Želimo zadržati istu cijenu za roditelje s obzirom na neizbježno povećanje ekonomske cijene vrtića. Sve to mi financijski možemo, držimo standard kad su u pitanju djeca i nastojat ćemo tako i dalje, rekao je načelnik.

Najnovije

Reci što misliš!