Vijesti / Politika
Politika
ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE PRELOGA Dosta je preprodaje zemljišta!
List Međimurje/V. Kelkedi

početna cijena 35 eura po kvadratu

ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE PRELOGA Dosta je preprodaje zemljišta!

Za primjer, jedno je gradilište kupljeno za 86.000 kuna, a onda prodano 21.000 eura

Gradsko vijeće Preloga na jučerašnjoj je sjednici (četvrtak, 22. rujna) donijelo zaključak prema kojem će početna prodajna cijena građevinskog zemljišta na području naselja Prelog biti 35 eura po kvadratnome metru. 

Gradsko vijeće Grada Preloga Fotogalerija

Želimo stati na kraj preprodavanju zemljišta, kratak je bio gradonačelnik Ljubomir Kolarek (HDZ) dodavši da su unatrag nekoliko godina zabilježili niz slučajeva u kojima su pojedinci jeftino kupili zemljište, a zatim ga prodali po znatno višoj cijeni.

Za primjer, jedno je gradilište kupljeno za 86.000 kuna, a onda prodano 21.000 eura. Uskoro ćemo imati 13 novih gradilišta. Prelog je atraktivna sredina i ne smijemo se podcjenjivati, zaključio je Kolarek kojeg su pri ovoj temi podržali i oporbeni vijećnici.

Imenovanja

Sa sjednice, i informacija da je vijećnik koalicije HDZ-HSS Josip Hižman iz osobnih razloga mandat stavio u mirovanje. Na njegovo mjesto sjeo je Nikola Madić. Vijeće je jednoglasno donijelo i odluku kojom je dužnost ravnateljice Knjižnice i čitaonice grada Preloga ponovno povjerena Maji Lesinger.

Najnovije

Reci što misliš!