Vijesti / Politika
Politika
GORIČAN Proračun u plusu, cijena vrtića ostaje ista
List Međimurje/Martina Kovač Radmanić

OPĆINSKO VIJEĆE

GORIČAN Proračun u plusu, cijena vrtića ostaje ista

Proračun u plusu, cijena vrtića ostaje ista - to je rezime Općinskog vijeća Općine Goričan

Osma sjednica Općinskog vijeća Goričana održana je jučer, 19. rujna s početkom u 19 i 30 sati. Protekla je u atmosferi donošenja odluka od važnosti za normalan rad i život općine, a neke od njih su imenovanje članova Etičkog odbora i Vijeća časti, Odluka o izmjenama i dopunama odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje vrtića u kojoj se dodaje da uz prebivalište, oba roditelja moraju imati i boravište u Goričanu, ali i da će se sufinancirati boravak djece u drugim vrtićima ukoliko u lokalnom bude manjak mjesta.

GORIČAN Proračun u plusu, cijena vrtića ostaje ista Fotogalerija

Načelnik Emanuel Sinković je dodao da će cijena vrtića ostati ista. Usvojen je i dokument Strategija upravljanja imovinom, kao i odluka da se produljuje ugovor o zakupu za poslovni prostor koji koristi Hrvatska pošta na što je oporbeni vijećnik Leonard Gudlin predložio da se nadležnima uputi dopis kojim se traži korekcija radnog vremena prema potrebama mještana. Načelnik Sinković odgovara da se već razmišljalo o tome, no zbog unutarnjih problema s padom prometa i s brojem zaposlenika u Hrvatskoj pošti, primorani su držati radno vrijeme od 12 do 15 sati.

Ipak, kako bi se povećao promet i opstala poslovnica, predložit će se udrugama da prebace svoje poslovne račune u Poštansku banku. Vijećnici su također jednoglasno bili suglasni s odlukom načelnika da se sufinanciraju radni materijali svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Goričana u visini od 300 kuna, a prihvaćen je i polugodišnji obračun proračuna za 2022. godinu kao i Odluke o izmjenama i dopunama programa održavanja komunalne infrastrukture te gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture.

Ujedno, općina će sufinancirati izgradnju Centra Dosti Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije iznosom od 17.956,00 tisuća kuna.

Najnovije

Reci što misliš!