SJEDNICA

GORNJI MIHALJEVEC Pomoć školarcima, a i crkvi pri obnovi orgulja

Sjednica Općinskog vijeća Gornjeg Mihaljevca 16. kolovoza održana je bez prisutnosti oporbenih vijećnika

Petero vijećnika (računajući predsjednika Roberta Veselka) usvojilo je odluku o jednokratnoj pomoći za opremu djeteta u nadolazećoj nastavnoj godini. Roditelji mogu podnijeti zahtjev i dobiti 300 kuna za dijete koje pohađa niži razred osnovne škole, 400 kuna za viši razred te 500 kuna za srednjoškolca. Ujedno, vijećnici su se složili sa sufinanciranjem 50 posto (60 tisuća kuna) za troškove restauracije i popravka dotrajalih orgulja u župnoj crkvi.

Tijekom aktualnog sata načelnik Goran Lovrec predstavio je novu referenticu za proračun i financije Draganu Moharić. Kazao je kako je 16. kolovoza počelo uvođenje širokopojasnog interneta u Prhovcu. Dodao je kako se poljoprivrednicima sufinancira kontrola plodnosti tla.

Mario Novak počeo je raditi kao direktor Parka mladosti, a u Vijeću ga je zamijenio Damir Flinčec.

Osim toga, bit će objavljen natječaj kojim se traži osoba za održavanje Parka mladosti te se traže ponude za asfaltiranje dionice koja povezuje Badličan i Gornju Dubravu, baš kao i prema Bađovom bregu u Martinuševcu.

– Od 1. srpnja Čakom je koncesionar na našem groblju. Imali smo pet-šest pogreba i problema nema. Ljudi se privikavaju na novu organizaciju – kazao je načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije