Vijesti / Politika
Politika
NEDELIŠĆE Odlazi li više novca u HDZ-ove općine?
List Međimurje/V.Kelkedi

Općinsko vijeće Nedelišća

NEDELIŠĆE Odlazi li više novca u HDZ-ove općine?

Općinsko vijeće Nedelišća usvojilo je prve izmjene i dopune kojim je ovogodišnji proračun te općine s 38,940.000 povećan na 39,025.000 kuna

Kako je na sjednici obrazložio načelnik Nikola Novak (SDP), uz ostalo se očekuje povećanje prihoda od poreza u iznosu od 2,577.000 kuna, u temeljni financijski dokument uvrštava se i 200.000 kuna što je dotacija Međimurske županije za uređenje doma kulture u Macincu, od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čeka se 695.937 kuna za sanaciju odlagališta otpada u Paragu, a predviđeno je i ulaganje u budući centar  kulturne i prirodne baštine koji će se zvati ceker, u Nedelišću.

Na rashodovnoj strani, smanjuju se iznosi predviđenih ulaganja u uređenje groblja u Gornjem Hrašćanu, doma kulture u Pretetincu te pješačkih staza u Pušćinama. Potonje se umanjuje za čak 1,014.000 kuna jer projekt nije prošao na državnom natječaju za sufinanciranje.

Od mnogo projekata se odustalo, sukus je kritika koje su na račun načelnika upućivali vijećnici poput Franje Cimermana (HDS), Ivana Klekara (HDZ) i Mladena Posavca (Nezavisna lista Matije Posavca). Novak je uzvraćao, a svoje je tvrdnje potkrijepio i konkretnim primjerima, riječima da mnogo više novaca za projekte iz državnih izvora dolazi u općine i gradove u kojima je na vlasti HDZ, za razliku od onih gdje načelnici dolaze iz redova SDP-a. 

Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3507

Najnovije

Reci što misliš!