Očitovanje župana Perhoča povodom odluke Povjerenstva za sukob interesa

Očitovanje župana Perhoča povodom odluke Povjerenstva za sukob interesa

Povodom odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je župana Međimurske županije i četiri načelnika međimurskih općina kaznilo novčanim kaznama, župan Ivan Perhoč dao je priopćenje za javnost u kojem stoji:

“Povodom odluke Povjerenstva za sukob interesa koje je za mene i četiri načelnika općina utvrdilo da smo u sukobu interesa te nam odredilo novčane kazne, želim najprije reći da sam legalist te da ću u potpunosti poštivati odluku povjerenstva.

No, kao što sam nekoliko puta javno govorio, smatram da je nemogućnost članstva ili predsjedanja Nadzornim odborima dužnosnika izabranih na neposrednim izborima nelogična. Smatram da te zakonske odredbe treba mijenjati na  način da se maknu odredbe prema kojima župani, načelnici i gradonačelnici ne mogu biti članovi NO. Naime, osoba koju neki dužnosnik imenuje odgovara njemu, pa ne vidim razliku između dužnosnika i od dužnosnika imenovane osobe u mogućnosti dolaska u sukob interesa.

Nadalje, ne vidim ni mogućnost sukoba interesa mene kao privatne osobe ili kao predstavnika jednog od vlasnika, jer odlukama koje donosi Nadzorni odbor ne mogu pogodovati bilo sebi, bilo Međimurskoj županiji. Ni u kom slučaju ne mogu svoj privatni interes staviti ispred javnog.

Sve u svemu, poštivat ću odluku te se u predviđenom vremenu razriješiti članstva u svim Nadzornim odlukama, no i dalje ću ukazivati na ono što smatram da je propust zakonodavca.”

Župan Međimurske županije
Ivan Perhoč

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije