ODJECI SMJENE

ŠTO SU ZVERU PORUČILI VIJEĆNICI? Jurica Horvat: ‘Ako govorite o uhljebima, dajte njihova imena!’

U svojem se priopćenju sad već bivši predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Darko Zver osvrnuo na svoju smjenu, koja je na današnjoj sjednici izglasana većinom glasova, a evo što su mu imali za poručiti vijećnici koji su podržali njegovu smjenu

Vesnu Baranašić Horvat (MP-NL) Zver je izravno prozvao da podnese uvodno obrazloženje, a iako je, kazala je, sve bitno već rečeno u zahtjevu za njegovu smjenu, ipak je imala spreman uvod.

– S obzirom na istupe Darka Zvera i omalovažavanje rada nas ostalih vijećnika, zbog toga što izvrće razloge zbog kojih je došlo do njegove smjene, moram naglasiti nekoliko činjenica: iako se čini da ima dobre ideje za uvođenje reda u funkcioniranje rada Grada i gradskih poduzeća i ustanova, model i način na koji to radi je rušilački i buntovnički. Predsjednik Gradskog vijeća trebao bi biti prvi među nama i predstavljati sve nas i ne bi si smio dozvoljavati istup kao onaj na svečanoj sjednici Grada koji je bio kap koja je prelila čašu. Apsolutno ddbacujem svaku tvrdnju da ga se smjenjuje zbog problema s Čakomom, razlog je mnogo dublji i slojevitiji, a svodi se na činjenicu da ne želimo predsjednika koji bi u jednom trenu htio biti dio vlasti, a u drugom oporba, nego onoga koji će ravnopravno i dostojno predstavljati nas koji smo ga i predložili za ovu dužnost, kazala je, između ostalog, Baranašić Horvat.

Zveru je postavila još jedno pitanje, ovaj put kao privatnom poduzetniku i vlasniku tvrtke – da ima voditelja poslovanja u vlastitom poduzeću i da on javno izjavi da tvrtka loše posluje i da proizvod koji stvara ne valja, zar mu ne bi dao otkaz?

HORVAT: NIJE KOREKTNO DEGRADIRATI KOLEGE SDP-OVCE

Jurica Horvat (SDP) naglasio je kako ne želi ulaziti u rasprave i razmirice unutar vladajuće koalicije, ali da će smjenu podržati zbog toga što je Zver u svojim javnim istupima stalno spominjao politička uhljebljivanja i to konretno upravo iz SDP-a.

– Smatram da nije korektno ljude na bilo kojoj osnovi, pa tako ni na političkoj, vjerskoj, nacionalnoj ni ikojoj drugoj degradirati i omalovažavati, pa tako ni kolege SDP-ovce koji rade u Čakomu. Ja nemam tih saznanja, možda vi znate više, spremni smo i naša je obaveza raspravljati o svim tvrtkama s područja grada, pa i ČakomU, to se nikome ne smije osporiti, ali samo jednu skupinu lljudi prozivati da su neradnici, to je uistinu vrlo ružno, kazao je Horvat, pozvavši Darka Zvera da imenom i prezimenom navede ljude za koje zna da svoj posao u Čakomu ne rade.

Dodao je još i da se s djelatnicima Čakoma ne bismo trebali igrati niti ih podcjenjivati.

– Lako je zazivati otkaze, ali tko će biti hrabar i dati nekome otkaz samo zato što je politički (ne)podoban)?, pitao je Horvat.

SLAVIČEK: ZAGREB GRCA U SMEĆU, A POGLEDAJTE ČAKOVEC

Zbog prijetnji da će ga smijeniti prozvan je od strane Darka Zvera bio i Renato Slaviček (HSLS), koji je podsjetio da je novim zakonom koji je početkom godine stupio na snagu jedinicama lokalne samouprave naloženo novo uređenje u postupanju s komunalnim otpadom, a hoće li cijena biti veća ili manja, u ovome trenutku nitko ne zna.

– Pogledajte Zagreb, trebali su s novim modelom prikupljanja krenuti sada, odgodili su do 1. listopada. Grcaju u smeću, kontejneri su puni. Pogledajte u Varaždinu one bale koje već osam godina stoje tamo i problem se ne rješava. I onda pogledajte Čakom i Čakovec. U srijedu je bio praznik, u subotu će radnici odvesti smeće. Pogledajte groblje, javne površine. Mi kao odgovorna vlast brinemo da Čakom funkcionira i da se ono što je njegova temeljna odredba i odrađuje. Ponavljam, ne zna se hoće li cijena biti veća ili manja, ali pogledajte kako rastu troškovi, iluzorno je očekivati, niti građani to ne očekuju, da će odvoz smeća biti badava. Na sastanku koji spominjete samo sam replicirao na vašu raspravu kao da smo na placu – smanjite troškove za 10, ako ne barem za pet ili tri posto, to se u ovoj vlasti tako ne radi, kazao je Slaviček.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije