SLUŽBENO JE!

VEĆINA JE ODLUČILA Darko Zver smijenjen, Josip Varga je privremeni predsjednik Gradskog vijeća

Za smjenu Darka Zvera izjasnilo se 13 od 15 vijećnika prisutnih na sjednici. Protiv je bio samo Boris Bistrović iz njegove stranke Fokus, a sam Zver ostao je suzdržan

Kao što je bilo očekivano, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca smijenjen je dosadašnji predsjednik Darko Zver (Fokus). Za njegovo se razrješenje izjasnilo 13 od 15 prisutnih vijećnika – protiv je bio samo Boris Bistrović (Fokus), dok se Zver o svojoj smjeni izjasnio kao suzdržan.

Sa sjednice je izostalo četvero vijećnika: Dragutin Bajsić (HSU), Asja Supančić Balog (Fokus), a zanimljivo je da nije bilo ni na prošloj sjednici ustoličenih vijećnika HDZ-a Lovre Horvata i Sandre Oslaković koji su se, doznajemo, ispričali zbog službene odsutnosti. Do izbora novog novog predsjednika dužnost predsjednika Gradskog vijeća preuzeo je dosadašnji potpredsjednik Josip Varga (HNS).

>>> ‘KUHA SE’ U VLADAJUĆOJ KOALICIJI? Darko Zver oštro protiv poticaja za kupnju nekretnina!
>>> GRADSKI VIJEĆNICI PROTIV PRIJENOSA SJEDNICA UŽIVO ‘Ja ne želim biti na jutjubu!’
>>> CIVIDINI ODGOVARA ZVERU: Problemi se rješavaju unutar kuće, a ne putem medija!
>>> NIJE PROŠLO Sjednice čakovečkog Vijeća ipak (još) nećemo gledati, samo slušati 
>>> AUTOGOL DARKA ZVERA Svečanost Dana grada nije mjesto ni vrijeme za politička podbadanja!

Zverova smjena bila je prva točka na dnevnom redu sjednice, tijekom koje se još jednom povela rasprava o razlozima njegove smjene, zapošljavanju politički (ne)podobnih u Gradskom komunalnom poduzeću Čakom; tražila su se imena tih tzv. uhljeba u Čakomu, zazivali su se sastanci iz listopada prošle godine, dociralo se bi li Zver samom sebi da ima radnika kakav je on dao otkaz, a spominjali su se čak i detektori laži…

O tome nešto više kasnije, dodajmo još samo da se Darko Zver nakon smjene zahvalio svim vijećnicima na dosadašnjem radu, osobito onima koji su u tome bili konstruktivni, a na kraju je još jednom naglasio da je razlog za njegovu smjenu, navodna opstrukcija vlasti, potpuno nebulozan.

>>> ČAKOVEČKI VIJEĆNICI: ‘Tražimo razrješenje Darka Zvera!’
>>> DARKO ZVER ODGOVARA NA POKRENUTU SMJENU Mogu me maknuti, ali ja neću šutjeti!
>>> LJERKA CIVIDINI O DARKU ZVERU ‘Novi politički igrači bez ikakvog iskustva samo bacaju nagazne mine’
>>> DARKO ZVER O SMJENI Čakom je leglo uhljeba, a meni je čast što me smjenjuje ovakva ekipa!
>>> DARKO ZVER UOČI SMJENE: Iz Čakoma cure novci, isplaćuju se bonusi i dižu plaće, a sve na račun građana!

ŠTO JE VODILO SMJENI?

Podsjetimo, Zverova smjena kulminacija je višemjesečnih previranja unutar vladajuće koalicije. Da odnosi nisu baš idealni dalo se naslutiti još na sjednici u ožujku, kad je troje vijećnika Fokusa istupilo protiv odluke o mjerama poticaja za kupnju nekretnina na području čakovečkih mjesnih odbora (pri glasovanju su se izjasnili kao suzdržani).

Kola su naočigled krenula nizbrdo nakon prepirke oko prenošenja sjednica Gradskog vijeća uživo, nakon čega je Darko Zver u nizu javnih istupa, od kojih je najsnažnije odjeknuo onaj na svečanosti povodom Dana grada Čakovca, oštro kritizirao način na koji gradonačelnica Ljerka Cividini upravlja gradom.

Upravo je taj Zverov govor bio povod sedmorici vijećnika vladajuće većine (Vesna Baranašić Horvat, Josip Radek, Renato Slaviček, Damir Bakač, Zoran Korpar, Štefanija Damjanović i Josip Varga) da zatraže Zverovo razrješenje.

Njihov je zahtjev, kao i razloge pokretanja, on proglasio ‘besmislenim i neistinitim’, ustvrdivši da iza svega stoje zakulisne igre oko Gradskog komunalnog poduzeća Čakom.

Zver tako ostavku nije podnio, ne smatrajući se ni za što krivim, ali vijećnici su ipak odlučili da je njegovom predsjednikovanju – zasad – došao kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije