Pola milijuna kuna stiže u Donju Dubravu

Pola milijuna kuna stiže u Donju Dubravu

U utorak 16. travnja po posljednji put u ovom sazivu sastalo se Općinsko vijeće Općine Donja Dubrava. U protekle četiri godine održali su 24 sjednice OV-a koje je vodio predsjednik Željko Kovač (SDP).

Općinski načelnik Marijan Varga (HNS) vijećnike je izvijestio kako u Donju Dubravu stiže pola milijuna kuna i to 150 tisuća za izgradnju šetališnih staza na groblju iz Ministarstva graditeljstva i 350 tisuća kuna za daljnju obnovu Doma kulture Zalan iz Ministarstva kulture. Vijeće je donijelo odluku o osnivanju komunalnog poduzeća zajedno s Općinom Donji Vidovec.

Temeljni kapital će iznositi 20 tisuća kuna. Vijećnik Marinko Lisjak (HSS) upitao je zašto se u osnivanje istog nisu uključile i ostale susjedne općine radi veće isplativosti. Odgovoreno mu je da su obavljeni razgovori, ali nije iskazan interes. Vezano uz otpad, prihvaćeno je izvješće o gospodarenju otpadom na području općine.

Organiziranim odvozom otpada obuhvaćeno je 630 domaćinstava ili 86 posto od ukupno 732 domaćinstva. Lani je iz Donje Dubrave Pre-kom odvezao 301 tonu raznog otpada. Na sjednici je odlučeno da se za potrebe tamošnjeg vrtića kupe dva klima uređaja i da se zatvori terasa vrtića staklenim prozorima kako bi se taj prostor iskoristio za blagavaonicu.

Na kraju mandata predsjednik OV-a Željko Kovač zahvalio je vijećnicima na suradnji i pozvao sve političke opcije na korektnu izbornu kampanju koja ne bi trebala biti prljava, nego produktivna.

Načelnik Varga smatra da su posao svi zajedno odradili kvalitetno, iako se uvijek može bolje pohvalivši rad svih općinskih odbora. Nakon 20 godina vijećničkog mandata iz politike odlazi Mijo Punčikar koji se svima najsrdačnije zahvalio i poželio budućim vijećnicima uspješan rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije