Vijesti / Politika
Politika
EKOLOŠKA BOMBA U PARAGU Tko će platiti sanaciju?
List Međimurje

STARI PROBLEM

EKOLOŠKA BOMBA U PARAGU Tko će platiti sanaciju?

Pojas uz nasip doista izgleda zastrašujuće, a zbog smeća okupirali su ga i glodavci koji kopaju rupe u njemu te ga oslabljuju!

Kao što vidimo u ovom izvještaju o provedbi plana gospodarenja otpadom, situacija u Paragu je alarmantna - kazao je nezavisni vijećnik Mladen Posavec na sjednici Općinskog vijeća Nedelišća.

U izvještaju doslovno stoji da spremnici za otpad pucaju pod opterećenjem. U njih se trpa čak do pet puta veća količina smeća nego u ostalim naseljima općine Nedelišće, i to bez ikakve selekcije. Rijetko tko uopće podmiruje račune Čakomu, a mještani silne količine smeća odlažu i na divljim deponijama uz Parag.

Načelnik Nikola Novak vijećniku je odgovorio da su se javili Fondu za zaštitu okoliša te da troškovi sanacije iznose 700 tisuća kuna!

- A to nije rješenje, jer ćemo za tri godine opet imati isto stanje. Da ogradimo nasip? - pitao je bespomoćno načelnik.

I u pravu je kad govori o tri godine. Godine 2016. provedena je velika sanacija, potom 2019. nova, no smeće je tada bilo disperzirano, najviše uz nasip koji štiti Parag od Drave.

- Treći put saniramo u Paragu - dodala je Sanja Zorković iz općinske uprave, te dodala da je sanacija već u tijeku te je novac osigurao Ured za nacionalne manjine. Na Općini je izrada elaborata stanja na terenu.

A da je stanje sa smećem katastrofalno nije krio ni Radovan Balog, općinski vijećnik iz Paraga.

- Dogovorio sam se baš danas s komunalnim redarom i dobio broj Ivana Perhoča, da nađemo rješenje za dugovanja. Od ravnateljice Centra za socijalnu skrb doznao sam da imamo 146 primatelja socijalne pomoći. Rješenje je onima koji rade uzeti s plaće. Zauzet ću se da riješimo problem - kazao je Balog.

Pojas uz nasip doista izgleda zastrašujuće, a zbog smeća okupirali su ga i glodavci koji kopaju rupe u njemu te ga oslabljuju!

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.499

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video