PITANJA S ‘AKTUALCA’

NEDELIŠĆE, GORNJI KURŠANEC Hoće li uz jezero ikad biti sporta?

Imamo 20 kilometara pojasa uz Dravu, a od toga nemamo ništa, s pravom kaže vijećnik Ivan Klekar

– Zanima me gdje smo s uređenjem marine u Gornjem Kuršancu? U izvještaju o radu načelnika navodi se da ste tražili podatke o realizaciji trećih izmjena i dopuna županijskog prostornog plana kojima će se regulirati sportsko-rekreacijska zona uz jezero. Mi već od ranije imamo projekt turističkih sadržaja na tom prostoru. No, jesmo li ga, s našim željama što želimo tamo napraviti i kako upravljati, dostavili Zavodu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša koji sad radi na tim izmjenama? – upitao je nezavisni vijećnik Mladen Posavec tijekom aktualnog sata zadnje sjednice Općinskog vijeća Nedelišća.

Načelnik Nikola Novak odgovorio je da su dostavili što je trebalo.

USKLADITI PLANOVE

– U tijeku je strateška procjena, studija koja je u izradi morala bi obuhvatiti područje unutar prirodnog toka Drave i akumulacijskog jezera. Općina će pokrenuti izmjene prostornog plana ove godine, a on mora biti usuglašen sa županijskim. Nadamo se da će u izmjenama županijskog plana tamo biti SRC i poslali smo dokumentaciju – kazao je načelnik.

Na temu ga je poslije vratio HDZ-ov vijećnik Ivan Klekar, upitavši ga zna li čija je “marina”. Načelnik mu je, naravno, kratko odgovorio kako prostor pripada HEP-u. Na to je Klekar nastavio:

– A mi radimo studiju izvodljivosti i plaćamo ju… No, svakako stoji činjenica da imamo 20 kilometara pojasa uz Dravu, a od toga nažalost nemamo ništa – kazao je vijećnik Klekar te kao uzor kako urediti prostor uz jezero HE Čakovec spomenuo prelošku marinu.

PRELOG KAO UZOR

– I vodimo se onime kako je to Prelog napravio. Riječ je o inundacijskom području, ali ako bude predviđeno za rekreaciju tada to nije naš trošak. Potom ćemo i mi izmijeniti plan. Razgovarali smo i s HEP-om i oni su spremni na to da prostor bude uređen, a ne da kućice postavlja tko i kako želi. Aktivna je tamo i udruga Labud. Ukoliko nam HEP dodijeli koncesiju, onda je na nama kako to organizirati – odgovorio je načelnik Klekaru.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.496

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije