Vijesti / Politika
Politika
NEDELIŠĆE, GORNJI KURŠANEC Hoće li uz jezero ikad biti sporta?
List Međimurje

PITANJA S ‘AKTUALCA’

NEDELIŠĆE, GORNJI KURŠANEC Hoće li uz jezero ikad biti sporta?

Imamo 20 kilometara pojasa uz Dravu, a od toga nemamo ništa, s pravom kaže vijećnik Ivan Klekar

- Zanima me gdje smo s uređenjem marine u Gornjem Kuršancu? U izvještaju o radu načelnika navodi se da ste tražili podatke o realizaciji trećih izmjena i dopuna županijskog prostornog plana kojima će se regulirati sportsko-rekreacijska zona uz jezero. Mi već od ranije imamo projekt turističkih sadržaja na tom prostoru. No, jesmo li ga, s našim željama što želimo tamo napraviti i kako upravljati, dostavili Zavodu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša koji sad radi na tim izmjenama? - upitao je nezavisni vijećnik Mladen Posavec tijekom aktualnog sata zadnje sjednice Općinskog vijeća Nedelišća.Načelnik Nikola Novak odgovorio je da su dostavili što je trebalo.

USKLADITI PLANOVE

- U tijeku je strateška procjena, studija koja je u izradi morala bi obuhvatiti područje unutar prirodnog toka Drave i akumulacijskog jezera. Općina će pokrenuti izmjene prostornog plana ove godine, a on mora biti usuglašen sa županijskim. Nadamo se da će u izmjenama županijskog plana tamo biti SRC i poslali smo dokumentaciju - kazao je načelnik.Na temu ga je poslije vratio HDZ-ov vijećnik Ivan Klekar, upitavši ga zna li čija je "marina". Načelnik mu je, naravno, kratko odgovorio kako prostor pripada HEP-u. Na to je Klekar nastavio:

- A mi radimo studiju izvodljivosti i plaćamo ju... No, svakako stoji činjenica da imamo 20 kilometara pojasa uz Dravu, a od toga nažalost nemamo ništa - kazao je vijećnik Klekar te kao uzor kako urediti prostor uz jezero HE Čakovec spomenuo prelošku marinu.PRELOG KAO UZOR

- I vodimo se onime kako je to Prelog napravio. Riječ je o inundacijskom području, ali ako bude predviđeno za rekreaciju tada to nije naš trošak. Potom ćemo i mi izmijeniti plan. Razgovarali smo i s HEP-om i oni su spremni na to da prostor bude uređen, a ne da kućice postavlja tko i kako želi. Aktivna je tamo i udruga Labud. Ukoliko nam HEP dodijeli koncesiju, onda je na nama kako to organizirati - odgovorio je načelnik Klekaru.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.496

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video