GORNJI MIHALJEVEC

GORNJI MIHALJEVEC Mladen Borko ponovo u Općinskom vijeću

Najzanimljivija novost s posljednje sjednice Općinskog vijeća Gornjeg Mihaljevca koja je održana 29. ožujka je povratak iskusnog Mladena Borka u vijećničke klupe

U ime mandatne komisije Franjo Kovačić pojasnio je da je Jasenka Novak podnijela ostavku na dužnost vijećnice iz osobnih razloga. Stoga je, kao slijedeći s liste, u Vijeće ušao Mladen Borko. Izbor novog potpredsjednika Općinskog vijeća je odgođen.

Tijekom aktualnog sata načelnik Goran Lovrec obavijestio je vijećnike da je dovršen sportski dom u Dragoslavec Bregu, a na SRC-u Mladost u Gornjem Mihaljevcu se još rješavaju “finese”, pojasnivši koji su novi natječaji na koje se Općina javlja.

Uz već uobičajene trzavice između vladajućih i oporbe usvojena je odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Mjesni odbori dostavili su popise o staračkim i samačkim domaćinstvima kojima treba pomoći. No, načelnik kaže da se neki nisu potrudili te su samo, 15 minuta od primanja starog popisa, isti taj popis vratili općinskoj upravi, ne provjerivši stanje na terenu.

Usvojena je i odluka o osnivanju tvrtke koja će upravljati SRC-om Mladost, a mještane će najviše zanimati odluka o uskrsnicama. Oni koji imaju mirovinu od 0 do 1.500 kuna dobit će uskrsnicu od 400 kuna, a oni koji imaju mirovinu od 1.500 do 2.500 kuna dobit će uskrsnicu od 200 kuna.

Najnovije