GDJE JE ZAPELO?

DARKO ZVER APELIRA Ažurirajte gradski registar transparentnosti!

Registar je javnosti predstavljen lani 29. listopada, a zadnja isplata iz gradskog proračuna u sustavu je vidljiva s datumom 28. listopada...

Pompozno najavljivan i krajem listopada napokon pokrenut javni registar transparentnosti gradskih financija i dalje je dostupan za ‘češljanje’ na službenim mrežnim stranicama Grada Čakovca, no malo je od njega koristi jer je zadnja proračunska isplata vidljiva 28. listopada prošle godine.

Iako bi njime javnosti na uvid trebale biti dostupne financije i isplate samog Grada i svih gradskih tvrtki i ustanova, vidljive su samo one Pučkog otvorenog učilišta i Gradskog poduzeća Ekom, a sve ostale isplate za studeni, prosinac, pa i siječanj, ostaju nepoznanica.

Smeta to građane, ali i predsjednika Gradskog vijeća Darka Zvera (Fokus) koji je najviše ’tiskao’ za pokretanje registra i koji je, među ostalom, bio i u njegovu izbornom programu. Današnju je sjednicu Gradskog vijeća Čakovca stoga Zver iskoristio kako bi svima zaduženima za objavu i ažuriranje podataka poručio – skockajte se!

– Apeliram da se stisne samog pružatelja usluge, ali i da vi svi budete ažurniji i da registar bude transparentan, što mu je bila i namjena. Neću prstom upirati ni u koga, ali molim da se dogovori kako će to funkcionirati između onih koji su zaduženi za financije Grada i gradskih poduzeća i pružatelja usluge odnosno tvrtke koja implementira rješenje, poručio je Zver.

Pažnju je nadležnima, dodaje, već skrenuo i na tehničku grešku, kojom uz opis pojedine isplate piše tek ‘banka’ ili ‘isplata’, iz čega se ne može iščitati što je točno plaćeno, čime registar gubi svoj smisao.

Najnovije