Gornji Mihaljevec: U subotu prikupljanje elektroničkog otpada

Gornji Mihaljevec: U subotu prikupljanje elektroničkog otpada

U utorak 2. travnja održan je Kolegij predsjednika vijeća mjesnih odbora Općine Gornji Mihaljevec na kojem se raspravljalo o akciji prikupljanja elektroničkog otpada na području Općine,  prikupljanju otpadnih guma te provođenju akcije čišćenja divljih deponija.

Bez obzirom što u današnje vrijeme svijest građana sve više raste, ipak je potrebno uključiti sve građane u prikupljanje ovakve vrste otpada kao i u sanaciju divljih deponija kojih nažalost još uvijek ima. U suradnji s komunalnim redarstvom, Općina Gornji Mihaljevec organizira prikupljanje električnog i elektroničkog otpada (EE) u subotu 6. travnja u vremenu od 8 do 13 dati u dvorištu Općine Gornji Mihaljevec.

Otpad se preuzima besplatno uz prisutnost ovlaštene osobe koncesionara, utovaruje se u motorno vozilo te se nakon završetka prikupljeni otpad otprema na zbrinjavanje sukladno Zakonu o otpadu.

Crveni križ Čakovec dodijelio je socijalne pakete osobama kojima je takva pomoć najpotrebnija. Predsjednici mjesnih odbora zaduženi su da u što kraćem roku dostave podatke o imenima osoba kojima će se paketi Crvenog križa dodijeliti. U pripremi je i organizacija obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju te su svi predsjednici mjesnih odbora pozvani na sudjelovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije