Nakon dugog vremena, Sveta Marija dobiva svoj Mjesni odbor

Nakon dugog vremena, Sveta Marija dobiva svoj Mjesni odbor

Radi ostvarivanja neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju i upravljanju u lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad naselja Sveta Marija, Općinsko vijeće na svojoj je sjednici većinom glasova donijelo odluku o osnivanju Mjesnog odbora Sveta Marija.

Općina Sveta Marija u svom sastavu ima dva naselja – Svetu Mariju i Donji Mihaljevec, a svih ovih godina radilo je samo VMO Donji Mihaljevec te je Općina bila jedna od rijetkih u kojoj svako općinsko naselje nije imalo svoj odbor.  No, to će se nakon izbora promijeniti, a novi Mjesni odbor brojit će pet članova.

Odluka je donijeta sa sedam glasova za, dok se oporbeni vijećnici predvođeni Marijom Frančić o odluci nisu htjeli izjašnjavati. Frančić smatra da se takva odluka trebala donijeti prve godine mandata, a ne da se to radi na kraju. Ujedno je odlučeno da se raspišu izbori za članove tih mjesnih odbora.

– Želimo da se izbori održe na dan kada će biti lokalni izbori u svibnju kako bi se smanjili troškovi oko izbora, rekao je načelnik Dean Hunjadi. Naglasio je kako je mišljenja da Sveta Marija treba svoj MO koji bi prema njegovim riječima bio direktan kontakt s mještanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije