Međimurec Hrvoje Šlezak na listi HRAST-a za Europski parlament

Međimurec Hrvoje Šlezak na listi HRAST-a za Europski parlament

Danas je Caffe baru Arcus u Čakovcu održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen međimurski kandidat na listi HRAST-a za Europski parlament. O tome su govorili Ladislav Ilčić, prof. – nositelj liste HRAST-a za Europski parlament, mr. sc. Hrvoje Šlezak – kandidat iz Međimurja na listi HRAST-a za Europski parlament i Markus Pilić, prof. – član Vijeća Međimurske podružnice HRAST-a.

Nakon objavljivanja pravovaljanih listi za izbor zastupnika u Europski parlament, Međimurska podružnica HRAST-a ističe da se među dvanaest odabranih osoba na HRAST- ovoj listi nalazi i kandidat iz Međimurja. Riječ je o magistru znanosti Hrvoju Šlezaku, predsjedniku  međimurske podružnice HRAST-a. 

Mr. sc. Hrvoje Šlezak rođen je 1976. Znanstvenik je i prosvjetni djelatnik s četrnaestogodišnjim radnim iskustvom. Oženjen je i otac četvero djece te živi u Strahonincu. Magistrirao je na Prirodoslovno-matematičkom Fakultetu u Zagrebu gdje dovršava doktorski studij geografije i prostornog planiranja.

Uže područje znanstvenog djelovanja  su mu demografija, obrazovanje i regionalna geografija Međimurja u sklopu koje istražuje i problematiku vezanu uz romsku nacionalnu manjinu koju obrađuje u više znanstvenih članaka i izlaganja na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima.

Aktivno sudjeluje u razradi Akcijskog plana za socijalno uključivanje Roma u Međimurskoj županiji inzistirajući na depolitizaciji navedenog pitanja i uzimanju u obzir očekivanja i interese većinskog stanovništva. Suradnik je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za koju uspješno provodi usavršavanja nastavnika u sustavu obrazovanja odraslih. Aktivno govori engleski jezik, a služi se njemačkim i talijanskim jezikom.

– U trenucima kada se iz Europskog parlamenta i drugih europskih institucija vrši pritisak na Hrvatsku kojim se želi redefinirati naš identitet, kultura i obitelji te se hrvatskom narodu pokušavaju oduzeti i rasprodati prirodna i nacionalna dobra, pozivamo građane da izađu na izbore za Europski parlament i svojim glasom podupru Hrast, rečeno je na konfernciji.

U HRAST-u smatraju kako je iznimno važno da vas u Europskom parlamentu zastupaju osobe koje su u svom dosadašnjem obiteljskom, profesionalnom, društvenom i političkom životu pokazale vjerodostojno i uspješno zalaganje za temeljne vrijednosti hrvatskog naroda i koje će znati beskompromisno štititi i promicati hrvatske nacionalne interese.

Obzirom da se izbor zastupnika u Europski parlament provodi prema preferencijalnom izbornom modelu u kojem birači osim liste zaokružuju i jednog kandidata na odabranoj listi, pozivaju sve Međimurke i Međimurce da svoj glas daju HRAST-ovoj listi i mr. sc. Hrvoju Šlezaku.

– Zajedno odaberimo osobu za koju vjerujemo da  će nas vjerodostojno  predstavljati u Europskom parlamentu, te štititi, promicati i zagovarati naše zajedničke zavičajne i nacionalne interese, poručuju.


Lista kandidata Hrasta za EU parlament:

 
1. Ladislav Ilčić, prof.
2. Krešimir Miletić, univ.spec.act.soc.
3. Doc. dr. sc. Ivan Poljaković
4. Prof. dr. sc. Ivica Grković
5. Hrvoje Hitrec, prof.
6. Prof. dr. sc. Marcela Šperanda
7. Prof. Kuzma Kovačić, akad. kipar
8. Pero Vučica, oec., viši sport. trener
9. Carla Konta, mag. hist.
10. mr.sc. Hrvoje Šlezak
11. Jelena Čorić – Mudrovčić, prof
12. Dživo Brčić, prof

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije