MEĐIMURCI MU SKANDIRALI

MATIJA POSAVEC NA TRGU Međimurci mu skandirali i plakali: ‘Blaženi oni koji se vraćaju’

Bivši međimurski župan prekinuo je dvomjesečnu šutnju. - 'Da vas nema v dreku bi bili' - rekla mu je jedna gospođa...

Međimurci 28. studenog izlaze na izbore za župana, nakon što je Matija Posavec uhićen, pa dao ostavku na to mjesto.

Danas u ponoć istječe rok za kandidature, a zasad su svoje najavili Sandra Herman ispred Reformista uz podršku SDP-a i HSS-a, Darko Zver iz stranke Fokus te Mladen Novak.

Upravo traje konferencija za medije na kojoj se Matija Posavec nakon duže šutnje i stanke obraća Međimurkama i Međimurcima i ističe svoju kandidaturu.

– Hvala na dolasku, nismo se čuli ni vidjeli, najmanje dva mjeseca. Prije svega, iskrena hvala, topla i od srca hvala, to je sve što vam mogu dati i reći. Po ovom vremenu koje nije ugodno, u podne, na radni dan, izostali ste neki s posla, dali mi podršku. Podršku koja mi znači više od ičega. Ono što građani žele je jedino mjerilo dal’ se netko bavi politikom. Hvala FB grupi podrške koja je prešla 9000 ljudi. To je velika brojka. Hvala svima koji su mi slali poruke. Hvala i svima onima koji su mi stisnuli ruku u gradu ili negdje gdje su me vidjeli. To je poruka koja me obvezuje i koja mi ne dozvoljava da se ne kandidiram. Ne zato jer je to moja osobna želja i ne zato jer su to moje posljedice, nego jer sam uvijek u 15 godina slušao što žele građani. 

Nakon svega mogao sam aktivirati saborski mandat, nisam uzeo ni plaću, čekam da se ovo završi na način da budu sve činjenice dostupne i da se sudi na temelju činjenica. Ljudi me znaju, vjerujem da ćemo ovu ružnu epidzodu što prije zaboraviti i da ćemo i dalje Međimurje razvijati. Želim zahvaliti ljudima koji sa mnom danas ovjde, hvala gospodinu Grivcu, gospodinu Glavini, gospođi Cividini, svim načelnicama i načelnicima, hvala predsjedniku stranke umirovljenika. Molim Vas za podršku u ova dva tjedna koliko će trajati kampanja. Nadam se da ću s ovakom podrškom 29. studenog i dalje graditi naše Međimurje, rekao je Matija Posavec.
Nakon njega kratko se obratio njegov zamjenik, Josip Grivec.

– Što reći, idemo dalje zajedno kao što smo i 2013. započeli pa do 2025. A dalje ćemo vidjeti. Hvala Matiji na povrtaku i svim ljudima na iskrenoj podršci, rekao je Grivec.

Dragutin Glavina istaknuo je kako je većina Skupštine Međimurske županije dočekala to da će novi izbori iznjedriti novoga staroga župana. Naša županija i dalje će raditi i nastaviti biti primjer ostalim županijama u našoj domovini. Hvala svima koji mu daju podršku, hvala članovima Hrvatske narodne stranke koji su se posbno istaknuli u davanju podrške, rekao je Glavina.

Na kraju se obratila i gradonačelnica Ljerka Cividini.

– Hvala Matiji što se ohrabrio i odlučio vratiti u utrku. Sva podrška stoji iza rezultata Međimurja koje je ostvareno u vladavini Matije Posavca. Ono što računamo da će i Grad Čakovec ostvariti barem djelić onoga što je ostvarilo Međimurje u prethodnom mandatu. Hvala svima na podršci i želimo Matiji svu sreću, rekla je Ljerka Cividini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije