HDZ 'PRESKAČE' IZBORE

NEMAJU KANDIDATA I NEĆE NIKOGA PODRŽATI! Ali, znaju tko će biti župan 2025.!

Na izvanrednim izborima za međimurskog župana 28. studenog – po prvi put u povijesti stranke – HDZ neće imati svojeg kandidata, niti će dati podršku ijednom drugom kandidatu

Objavio je to danas na konferenciji za medije predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat, pojasnivši da to nije ni iz kakvog straha, nego zbog toga što se predstojeći izbori održavaju u nepoželjnom okruženju za koje nije odgovoran HDZ.

Ipak, najavili su svojeg kandidata za župana, ali za redovne lokalne izbore koji će se održati 2025. godine, kad će u utrku aktualni gradonačelnik Preloga i zastupnik u Hrvatskom saboru Ljubomir Kolarek.

– On je i u trećem mandatu dobio puno povjerenje građana, a ono što radi i gradi u Prelogu htjeli bismo na takav način korak po korak nastaviti graditi Međimurje, pojasnio je Horvat.

Punu odgovornost za ove izbore, dodao je, kao i cijenu koju će građani Međimurja za njih platiti, snosi onaj tko je do ove situacije doveo.

– Netko tko je danas okrivljenik i bez obzira na to hoće li se pojaviti u ovoj utrci, bez obzira hoće li tu utakmicu dobiti ili izgubiti, do trenutka dok pravosudni sustav ne kaže svoju zadnju riječ, pravomoćnom ili nepravomoćnom presudom, do tog trenutka mi u političku borbu s okrivljenicima koji su i priznali svoje djelo ne želimo ulaziti, kazao je, misleći, dakako, na donedavnog župana Matiju Posavca.

Upravo je on, kazao je Horvat, postao pravo oličenje onoga za što je optuživao HDZ, a ne vidi ni velike razlike između njega i – kako je kazao – njegovih satelita i unaprijed dogovorenih ‘zečeva’ koji će ovu utakmicu odraditi za njega – Darka Zvera i Mladena Novaka.

– Vjerujem u institucije ove države i siguran sam da će se do izbora 2025. godine ova politička kaljuža u koju nas je doveo bivši župan razbistriti. Imamo otprilike tri godine da pripremimo našeg kandidata i siguran sam da imamo realne šanse na tim redovnim izborima dobiti župana iz redova HDZ-a, gospodina Kolareka, zaključio je Darko Horvat.

Na kraju, osvrnuo se još i na prozivke Matije Posavca da je njegovo uhićenje režirano upravo od strane HDZ-a:

– Tu informaciju dosad nisam čuo, i ako nije bolesna, barem je smiješna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije