Vijesti / Politika
Politika
CIJENA VODE U NEDELIŠĆU Ivan Marciuš je naš Joe Biden!
List Međimurje

S OPĆINSKOG VIJEĆA

CIJENA VODE U NEDELIŠĆU Ivan Marciuš je naš Joe Biden!

Na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Nedelišća, oporba se podigla na noge zbog odabira općinskog kandidata za nadzorni odbor Međimurskih voda

- U odgovoru ne vidim što sadrži cijena vode. Nekima nije uvedena naknada za razvoj. U kojoj mjeri je ona iskorištena kod nas i koliko je prikupljeno? - ispitivao je 20. rujna, u aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća Nedelišća, oporbeni Mladen Posavec.

Na stolu mu je bio odgovor kolege vijećnika Vladimira Topolnjaka, ali u svojstvu direktora Međimurskih voda. Topolnjak mu je odgovorio na inicijativu s prošle sjednice za smanjenjem cijene vode u Nedelišću koje zbog vodocrpilišta ima brojna ograničenja.

PRISJETIMO SE...

- Cijena vodnih usluga ista je od 2011. godine unatoč stalnom rastu svih troškova poslovanja. Imamo najnižu osnovnu cijenu kojom se pokrivaju troškovi. Nema manevarskog prostora za smanjenje cijene koja mora biti jedinstvena na uslužnom području - odgovorio je Topolnjak između ostalog, te potom začinio: ‘Vijećnik koji je postavio pitanje o smanjenju je kao načelnik Nedelišća bio član nadzornog odbora Međimurskih voda u razdoblju najintenzivnijih promjena cijene. Glasao je za povećanje cijene pet puta tijekom svog mandata od 2003. do 2009. godine.’

Rasprava o vodi tu nije stala. Na dnevni red stigla je odluka kojom je s devet glasova ZA i šest PROTIV u Nadzorni odbor Međimurskih voda kandidiran Ivan Marciuš - Aman iz Nedelišća, bivši općinski vijećnik.

- Neugodno je komentirati ime i prezime, ali razočaran sam pristupom Općine koja puno očekuje od Međimurskih voda. Njegov osebujan stil komentiranja ne znači da će vršiti nadzor i da će Općina imati koristi. Ili nam je u interesu što manji nadzor? U godinama je... - komentirao je Franjo Cimerman.

GOSPON AMAN

- Gospon Aman mi je drag, ali za ulazak u financijsku sferu takve tvrtke treba imati kapaciteta i iskustva. Barem da je ekonomist. Gospodin je 1943. godište, a imamo toliko mladih i obrazovanih. Koje su mu kvalifikacije? - dodala je Dijana Posavec.

U obranu Ivana Marciuša stao je načelnik Nikola Novak. Kazao je da sve ovo postaje neugodno te da Marciuš ima visoku stručnu spremu!

- Osim toga, vitalan je i aktivan u udrugama. A što se tiče godina, američki predsjednik rođen je 1942. On je naš Biden! - poentirao je Novak.

Inače, drugih prijedloga nije bilo, a ovaj odabir djeluje kao ustupak koalicijskom partneru HSU-u. Kako god bilo, gospodin Marciuš završio je višu Tehničko-tekstilnu školu u Varaždinu. Riječ je o poznatom međimurskom krojaču koji je odjenuo stotine naših vatrogasaca.

Nešto kasnije doznalo se da i da je Ivan Marciuš novi/stari predsjednik općinskog Odbora za komunalne djelatnosti.

- On je za sve? Bude još pet mandata? - dobacila je pitanja Dijana Posavec.

- Kao i vi! - vratio joj je zamjenik načelnika Zlatko Marciuš iz HSU-a.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3466

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!