žele smanjiti plaću pročelniku

GORNJI MIHALJEVEC Svađa na sjednici: Pročelnik protiv načelnika i obrnuto…

Pročelnik Karlo Miljančić i načelnik Goran Lovrec dugo su se svađali i iznijeli niz optužbi na tuđi račun

U izrazito svađalačkom tonu protekla je sjednica Općinskog vijeća Gornjeg Mihaljevca 15. rujna. Već duže poznato je da su narušeni odnosi u općinskoj upravi.

Uoči sjednice stigla je odluka kojom je predloženo smanjenje koeficijenta plaće pročelniku Karlu Miljančiću. I tu je krenulo, on i načelnik Goran Lovrec dugo su se svađali i iznijeli niz optužbi na tuđi račun. Odluka na kraju nije izglasana, u posljednji tren povukla ju je predsjednica Vijeća Anita Škvorc Branda.

Oporba je tijekom aktualnog sata sjednice optužila načelnika da je lagao kako sad, kao profesionalac, ima plaću od oko deset tisuća kuna. On im je odgovorio kako postoji i 0,5 na koeficijent po godini staža, kao i da je nedavno djecu stavio na sebe kao poreznu olakšicu.

Na sjednicu je stigla i Densi Radovan, zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Sovica. Ponovila je ono što je kazala listu Međimurje, da su plaće u vrtiću redovne i kako nije istina da odgajateljice moraju donositi potrošne materijale.

– Zašto nam to radite? Fali nam odgajateljica, tko će nam doći kad čuje ovako nešto? – zavapila je Densi Radovan i potkrijepila tvrdnje o plaćama njihovim izlistom.

U nastavku sjednice usvojen je polugodišnji izvještaj o proračunu, usvojene su izmjene prostornog plana te su općinari odlučili kupiti jedan posto udjela u Čakomu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije