Vijesti / Politika
Politika
SPORTSKI PARK MLADOST Je li Općina Gornji Mihaljevec nezakonito srušila dio šume?
List Međimurje/eMedjimurje

GORNJI MIHALJEVEC

SPORTSKI PARK MLADOST Je li Općina Gornji Mihaljevec nezakonito srušila dio šume?

Šumarski inspektor utvrdio je povredu Zakona o šumama, te je protiv Općine Gornji Mihaljevec podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu. U Općini, međutim, kažu – nemaju takvih saznanja...

Društvo potrošača Međimurja iskazalo je još u svibnju sumnju u zakonitost rušenja drveća tijekom rekonstrukcije i izgradnje budućeg sportsko-rekreacijskog parka Mladosti u Gornjem Mihaljevcu, kao i o nedozvoljenoj trgovini drvnom masom.

O svojim su sumnjama izvijestili i Državni inspektorat, iz kojeg je 31. kolovoza stigao odgovor višeg šumarskog inspektora Damira Nedeljka, dipl. ing., da je 'u provedenim inspekcijskim nadzorima šumarski inspektor utvrdio povredu odredbi Zakona o šumama, te je protiv počinitelja podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu.'

Komentar smo zatražili i od načelnika Općine Gornji Mihaljevec Gorana Lovreca, s obzirom na to da je Općina investitor ovog projekta vrijednog više od 12 milijuna kuna, velikim dijelom financiranog europskim sredstvima.

- Nemamo saznanja da je protiv Općine podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu. Ukoliko u budućem vremenu dobijemo bilo kakvo saznanje o navedenom, vrlo rado ćemo pojasniti sve pojedinosti za koje ćemo znati odgovore, stoji u kratkom odgovoru koji nam je stigao od načelnika Lovreca.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!