Vijesti / Politika
Politika
MEĐIMURCI U SABORU Andreja Marić najaktivnija, Stjepan Kovač nijednom se nije javio za riječ
Studio Vipro/Pixsell

aktivnosti međimuraca

MEĐIMURCI U SABORU Andreja Marić najaktivnija, Stjepan Kovač nijednom se nije javio za riječ

Ženski dio bio puno aktivniji

Hrvatski sabor je u razdoblju od 19. siječnja do 15. srpnja 2021. godine održao dvije redovne plenarne sjednice (6. i 7. sjednica) u trajanju od 74 dana na kojima je raspravljeno 187 točaka dnevnog reda.

Vezana vijest

zastupnici EVO KOLIKO SU NAS STAJALI STAN, AUTO I ODVOJENI ŽIVOT Saborski zastupnici iz Međimurja imali troškove preko 100.000 kuna

Donesena su 53 zakona, a njih 26 usklađeno je sa zakonodavstvom Europske unije. Po redovnom postupku doneseno je 38 zakona, a 15 po hitnom postupku. Osim toga je doneseno, prihvaćeno ili primljeno na znanje: 131 odluka, 57 izvješća, jedna izmjena proračuna, jedan program, dvije strategije, jedan zaključak i pet mišljenja. 

Tijekom plenarnih rasprava, zaključno s 13. srpnjem, zastupnici su se za riječ javili više od 9000 puta, najviše za repliku te kao predstavnici klubova zastupnika, a izrečeno im je ukupno 612 stegovnih mjera.

Prema obrađenim podacima, zastupnici su Vladi RH tijekom aktualnog prijepodneva postavili 78 pitanja te 248 pitanja u pisanome obliku.

Od saborskih zastupnika s područja Međimurske županije najaktivnija je SDP-ovka Andreja Marić koja se za riječ javila 208 puta, a iza nje je njezina stranačka  kolegica Boška Ban Vlahek s 53 javljanja. Ljubomir Kolarek (HDZ) se javio 29 puta, a Stjepan Kovač (SDP) ni jednom.

Najaktivnija zastupnica bila je nezavisna Marija Selak Raspudić koja se za riječ javila čak 503 puta.

Više o aktivnostima svih saborskih zastupnika saznajte klikom OVDJE.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!