KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

GRADSKO VIJEĆE ČAKOVCA Za predsjednika izabran Darko Zver iz stranke Fokus

Na konstituirajućoj sjednici prisegu je položilo 19 novih vijećnika Gradskog vijeća Čakovca, koji su za predsjednika Vijeća izabrali Darka Zvera

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici potvrđen je novi saziv Gradskog vijeća Čakovca u mandatu od 2021. do 2025. godine. Odluke će donositi 19 vijećnika: s Nezavisne liste Matije Posavca, HSLS-a, Demokrata i HDSS Vesna Baranašić Horvat umjesto Matije Posavca, Zoran Korpar umjesto Ljerke Cividini, Igor Šegović umjesto Marine Gradišer, te Josip Varga, Renato Slaviček, Karolina Juzbašić, Josip Radek i Damir Bakač.

Iz koalicije SDP, HSS, HSU, MDS, Laburisti i Reformisti u Vijeće su ušli Miroslav Horvat umjesto Stjepana Kovača, Jurica Horvat umjesto Ivice Perhoča, te Nino Vurušić, Dragutin Bajsić, Josip Požgaj i Rajko Bulat. Ispred Fokusa u vijeće su ušli Darko Zver, Asja Supančić Balog i Boris Bistrović, a s liste HDZ-a Tomislav Marković i Nenad Mekovec.

Nakon odabira Mandatne komisije i prisege novih 19 vijećnika, odabran je predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća. Tim će tijelom iduće četiri godine predsjedati Darko Zver (Fokus) koji je izabran većinom glasova: 15 za i po dvoje koji su bili protiv odnosno suzdržani.

Potpredsjednici su Josip Varga (HNS) i Jurica Horvat (SDP) iz redova oporbe.

Izabrani su i predsjednici i članovi nekoliko odbora, a konstituirajuća sjednica imala je i radni dio na kojem su se našle četiri točke.

Jednoglasnom odlukom prihvaćene su izmjene i dopune poslovnika o radu Gradskog vijeća kojima je omogućeno elektroničko glasanje vijećnika, kao i održavanje elektroničkih sjednica, odnosno na daljinu, bude li za to potrebe.

Jednoglasno je prihvaćena i odluka o visini naknade za rad i drugim pravima zamjenice gradonačelnice. Kako je istaknula pročelnica Dragica Kemeter, ovo je prvi put da će zamjenica gradonačelnice tu dužnost obavljati volonterski, pa se odlukom treba utvrditi visina volonterske naknade i druga prava. Zamjenica ima pravo na mjesečnu bruto naknadu zarade u visini od 25% umnoška koeficijenta za obračun plaće utvrđenog za zamjenika gradonačelnika koji dužnost obavlja profesionalno.

Nije bilo neslaganja ni kod prijedloga odluke o izmjenama i dopunama pravilnika o jednostavnoj nabavi.

– Najavljivali smo da ćemo voditi računa o transparentnosti provođenja postupaka. Zato želimo da u postupku jednostavne nabave svi imaju jednak tretman. Javno prikupljanje ponuda objavljuje se na službenim internetskim stranicama Grada. Na poziv za prikupljanje ponuda jednostavne nabave velike vrijednosti ponudu može podnijeti svaki zainteresirani gospodarski subjekt, a ne samo odabrani. Neće više biti povlaštenih, to je zdravo tržišno natjecanje, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Vijećnici su jednoglasno dali svoju suglasnost o početku postupka javne nabave Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije