Žene HSS-a iz cijele Hrvatske na skupštini u Svetoj Mariji

Žene HSS-a iz cijele Hrvatske na skupštini u Svetoj Mariji

Organizacija žena HSS-a “Hrvatsko srce” održala je programsku skupštinu na nacionalnoj razini po prvi puta u Međimurju i to u Svetoj Mariji. Skupštini, koja je održana u subotu 9. ožujka, nazočile su delegatkinje iz cijele Hrvatske te visoki dužnosnici HSS-a – predsjednik Branko Hrg, potpredsjednice Marijana Petir, Vlasta Hubicki i Marina Kolaković, Mateo Ivanac, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a i Ivan Vuk, predsjednik NO HSS-a.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg je govorio o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji te važnosti žena u politici. Predsjednica OŽ HSS-a Marija Ledinski-Anić u svom je obraćanju istaknula važnost nadolazećih lokalnih izbora i uključivanja žena u politiku. Predsjednik ŽO HSS-a Međimurske županije Zoran Vidović pohvalio je rad “Hrvatskog srca” OO HSS-a Sveta Marija.

Delegatkinjam i gostima obratili su se i koalicijski partneri na županijskoj razini Matija Posavec (HNS) i Josip Grivec (HSLS). Predsjednica općinske OŽ “Hrvatsko srce” Gordana Hunjadi s potpredsjednicom Županijske OŽ “Hrvatskog srca” Đurđicom Slamek podijelila je predsjednicama na regionalnom i županijskom nivou kao i predsjednici Mariji Ledinski Anić i predsjedniku Branku Hrgu nadaleko poznatu Svetomarsku čipku kao znak sjećanja na boravak u Svetoj Mariji.

Nakon službenog dijela gosti su razgledali znamenitosti mjesta. Posjetili su Etno muzej s preko 1300 eksponata, prostorije gdje se izrađuje i promovira Svetomarska čipka i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje ih je dočekao župnik Pavao Markač. Svoj doprinos ovom događaju dali su Mješoviti crkveni zbor sv. Cecilije iz župe Sveta Marija kao i tamburaški sastav tamošnjeg KUD-a Ivan Mustač Kantor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije