Vijesti / Politika
Politika
ZBOG LOŠIH IZBORNIH REZULTATA Raspušta se vodstvo međimurskog SDP-a?
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

RASKOL U SDP-U

ZBOG LOŠIH IZBORNIH REZULTATA Raspušta se vodstvo međimurskog SDP-a?

Potvrdi li glavni odbor stranke ovu odluku, međimurski SDP dobit će povjerenika. Neslužbeno doznajemo da bi to trebao biti Nikola Novak

Nikad mira u SDP-u, a najnoviji potezi o kojima je predsjedništvo stranke jučer  raspravljalo više od četiri sata mogli bi dovesti i do potpunog raskola u toj stranci. Naime, vodstvo SDP-a odlučilo je raspustiti kompletno članstvo SDP-a Slavonski Brod i najveće stranačke organizacije, one zagrebačke, kao i vodstvo međimurskog SDP-a.

Takve odluke moraju biti potvrđene na Glavnom odboru koji će se održati u subotu, a budu li potvrđene, svi će članovi raspuštenih organizacija biti ispisani iz SDP-a. Nakon toga će se imenovati povjerenici koji će potom primati natrag koga žele, naravno, prema kriterijima aktualnog vodstva.

Što se tiče međimurskog SDP-a, neće biti raspušteno članstvo, nego samo vodstvo, a povjerenik međimurskog SDP-a trebao bi biti Nikola Novak, neslužbeno doznajemo. 

Motivi za raspuštanje organizacija u Slavonskom Brodu i Zagrebu su različiti, no što se tiče međimurskog SDP-a, razlog su zasigurno loši izborni rezultati. SDP je u Međimurju 'osvojio' samo općine Nedelišće, Sveti Juraj na Bregu i Štrigovu, a ne mogu se pohvaliti ni dobrim rezultatima na izborima u Gradu Čakovcu, za župana Međimurske županije, kao ni Skupštine Međimurske županije.

Kako doznaje Jutarnji list, odluka o raspuštanju vodstva međimurskog SDP-a nije bila jednoglasna, a navodno su protiv nje glasali Domagoj Hajduković, Romana Jerković i Kristina Ikić Baniček. Tom se potezu protivila i politička tajnica Mirela Ahmetović, no kako nije članica Predsjedništva, nije glasala.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!