PODRŠKA KANDIDATIMA HDZ-A

PLENKOVIĆ U MEĐIMURJU ‘Snažna podrška Goranu Gotalu za borbu za rast plaća Međimurki i Međimuraca te prvi pravi razvojni zamah Međimurja u neovisnoj Hrvatskoj’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Čakovcu je dao potporu kandidatu za župana Goranu Gotalu i njegovom zamjeniku Nikoli Hrenu, kao i kandidatima za gradonačelnike i načelnike u Međimurskoj županiji. Tim povodom HDZ Međimurske županije poslao je priopćenje koje prenosimo u nastavku.

– Došao sam u Međimurje podržati kandidate HDZ-a na izborima 16. svibnja, prije svega našega kandidata za župana Gorana Gotala koji je mlad, energičan, obrazovan čovjek s iskustvom rada ovdje na lokalnoj razini, a sada i na nacionalnoj razini, s programom koji treba pridonijeti kvaliteti života svih Međimuraca. Uvjeren sam da će rezultati 16. svibnja pokazati da ima veliku potporu i da će njegova kandidatura dodatno osnažiti HDZ i ovdje na samom sjeveru Hrvatske, a osobito u Međimurskoj županiji – istaknuo je premijer.

Dodao je da mu je drago da su u Čakovec stigla i trojica kandidata za tri grada u Međimurju.

>> PLENKOVIĆ U MEĐIMURJU “Snažna podrška Goranu Gotalu za borbu za rast plaća Međimurki i Međimuraca te prvi pravi razvojni zamah Međimurja u neovisnoj Hrvatskoj”

– Prije svega, tu je naš kandidat za gradonačelnika Čakovca, gospodin Tomislav Marković kojeg također podupirem i mislim da je sa svojim programom spreman biti prava alternativa dosadašnjem gradonačelniku i učiniti život svih Čakovčanki i Čakovčanaca boljim. Što se tiče dva naša iskusna gradonačelnika u dva grada ovdje u Međimurju, gospodina Dražena Srpaka i Ljubomira Kolareka, mogu samo reći da su se oni dokazali sa svojim projektima, kvalitetnim upravljanjem, i Mursko Središće i Prelog. Svaki put kad dođem tamo vidim određene korake naprijed, bilo da je riječ o infrastrukturi, o obrazovanju, o sadržajima koja ova dva grada imaju, a oni su sa svojim iskustvom, i iskustvom saborskih zastupnika, odlična poveznica između svojih sugrađana i onoga što radimo na nacionalnoj razini – poručio je Plenković.

Podsjetio je da je hrvatska vlada reformom financiranja lokalne i područne samouprave Međimurskoj županiji te gradovima i općinama omogućila na godišnjoj razini 86 milijuna kuna prihoda više nego što je to bilo 2017. godine.

– Dakle, učinili smo ih snažnim akterima za provođenje svojih projekata. Ugovoreno je 200 milijuna eura različitih europskih projekata, a u ovoj Covid situaciji koja je s nama proteklih 14-15 mjeseci, osigurali smo za 20.000 radnika u Međimurskoj županiji 225 milijuna kuna. Želimo ravnomjeran regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske, neovisno koja je politička opcija ili stranka dobila većinsko povjerenje birača. To smo činili dosada, to ćemo učiniti i u sljedećem mandatu i program HDZ-a pod sloganom “Sad je bitno” u cijelosti se uklapa u individualne programe ovdje i za županiju, Županijsku skupštinu, gradove i naravno sve općine u Međimurskoj županiji – kazao je Plenković poželjevši svim HDZ-ovim kandidatima puno uspjeha na nadolazećim lokalnim izborima.

Premijer je pozdravio Gotalov naglasak na osjetno snažniju podršku međimurskom realnom sektoru, jačanje Međimurskog veleučilišta, uvođenje platforme e-Investicije te micanje Županije sa dna prema kriteriju ugovaranja i povlačenja europskih sredstava.

– U kampanji smo ljudski i argumentirano progovorili o temama koje se 20 godina guralo pod tepih. Međimurke i Međimurci su najmarljiviji ljudi u Hrvatskoj, a imaju gotovo najniže plaće u Hrvatskoj. Identificirali smo problem – mali udio poslova više dodane vrijednosti, a prevladavajući poslovi ponižavajuće niskih plaća u Međimurju te ponudili rješenja: snažniju podršku međimurskim stvarateljima, jačanje našeg Međimurskog veleučilišta kao direktna potpora našem gospodarstvu, uvođenje digitalne platforme e-Investicije, puno snažnije korištenje EU sredstava, osiguranje uvjeta za uvođenje jednosmjenske nastave, besplatni školski obrok međimurskoj djeci u svim osnovnim školama te proaktivnu, inteligentnu i dugoročnu pomoć našim starijima. Nudim hrabre projekte te snažno kretanje svih međimurskih generacija naprijed. Nudim Međimurje koje su Međimurke i Međimurci odavno zaslužili! – rekao je Gotal.

Kandidat za gradonačelnika Čakovca Tomislav Marković istaknuo je da je u sjedištu Međimurske županije vrijeme za promjene, i to promjene na bolje.

– Čakovec je grad koji se trenutno vodi netransparentno, bez ikakve snage i ambicije i koji ekonomski zaostaje. Grad u kojem praktički nema nikakvih investicija. Ovaj je grad zarobljen od strane male umrežene klike, i daleko je od Čakovčanki i Čakovčanaca, njihove dobrobiti i njihovih potreba – rekao je Marković koji će promjene provesti s timom u kojem je i zamjenik Nenad Mekovec.

U gradu Prelogu, letvica je podignuta jako visoko, rekao je dosadašnji gradonačelnik i HDZ-ov kandidat za novi mandat na čelu Grada, Ljubomir  Kolarek.

– Vodeći smo u gospodarstvu, u zbrinjavanju otpada, brinemo o predškolskom uzrastu, osnovnim i srednjim školama. Nema zastoja nema unatrag, samo naprijed. Danas sam sretan kada smo čuli da je preloška zaobilaznica prošla javnu nabavu, a to nam je ključan i bitan projekt za razvoj gospodarstva od kojeg svi mi živimo i naravno da kroz gospodarstvo, kroz stečeni novac ćemo i dalje brinuti za najmlađe, za radnike i za umirovljenike, kao što smo dosad radili – poručio je Kolarek.

Dražen Srpak, aktualni gradonačelnik Murskog Središća i kandidat za još jedan mandat rekao je da je uvjeren u pobjedu u prvom krugu lokalnih izbora jer su iza njega brojni odrađeni projekti.

– Promijenili smo lice našeg grada, a u idućem mandatu ćemo to još snažnije učiniti, s velikim naglaskom na djecu i mlade, na poticaje za mlade, na doseljavanje mladih u naš grad, na pomoć umirovljenicima, gospodarstvu. Radit ćemo i na završetku aglomeracije, sanaciji cesta, na sportskim objektima. Želimo da naš grad bude grad sretnih i zadovoljnih ljudi. Hvala našem domaćem ministru Darku i premijeru što su prepoznali sve naše projekte i što zapravo svim našim projektima o najsjevernijem gradu sve znaju – kazao je Srpak.

Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine rekao je da su današnja dva od tri gradonačelnika i danas tri, odnosno četiri načelnika od 21 općine  dobra podloga onoga što HDZ priprema za ove lokalne izbore.

– Želja i namjera je zadržati broj vijećničkih mjesta u Županijskoj skupštini, svjesni činjenice da ćemo imati listu koja će ponuditi 10 posto manje kandidata na izborima. Dakle, od 41, odnosno 42 mandata, HDZ sa svojim partnerima ima osam, odnosno devet. Uspijemo li zadržati tu brojku s 37 kandidacijskih mjesta, to znači da ćemo osjetno premašiti postotni udio od 20-ak posto – rekao je Horvat.

Dodao je da u tri, odnosno četiri općine HDZ stoji vrlo dobro.

– To je znak da se kvalitetno radi, da smo ponudili kvalitetne kandidate. Želja je da u svim onim općinama i gradovima u kojima obnašamo vlast, a mislim da se to po projektima vrlo zorno vidi, ostanu na vlasti kandidati HDZ-a. Od Donjeg Vidovca do Svetog Martina nudimo ne samo obećanja, nego ljude koji su se dokazali u svojim profesionalnim karijerama. Siguran sam, a i ankete to pokazuju, da će oni biti prepoznatljivi na ovim lokalnim izborima – kazao je Horvat i poručio da je želja HDZ-a da njihovi kandidati na predstojećim izborima pobijede u tri dodatne općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije