Vijesti / Politika
Politika
POLITIČKA ZAVRZLAMA U NEDELIŠĆU Supruga šefa SDP-a kandidatkinja na listi SDP-ova bjegunca
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

SVE JE MOGUĆE U POLITICI

POLITIČKA ZAVRZLAMA U NEDELIŠĆU Supruga šefa SDP-a kandidatkinja na listi SDP-ova bjegunca

Supruga Ivanka je punoljetna osoba koja odlučuje sama. Ja sam SDP-ovac i tako ću i nastaviti, kaže Mladen Novak

Vještiji pisac scenarija na temelju onoga što se ovih dana događa u najvećoj međimurskoj i drugoj najvećoj općini u Hrvatskoj mogao bi napisati napetu političku dramu. Ili barem predstavu za smotru kazališnih amatera.

U općini Nedelišće SDP je na mukama jer je prvo prije godinu i pol općinski načelnik Darko Dania napustio stranku i prešao u nezavisne, a ovih dana je iz stranke izašla i supruga predsjednika međimurskog SDP-a Mladena Novaka. I ne samo da je izašla iz stranke, nego se kandidirala za zamjenicu nezavisnog kandidata za načelnika Mladena Posavca, kojeg podupire novoosnovana stranka župana Matije Posavca (ta dva Posavca, koliko nam je poznato, nisu u rodu). A tog istog župana Posavca Novak je prije nekoliko tjedana optužio za političku korupciju!

– Ivanka je punoljetna osoba koja odlučuje sama za sebe. Ja sam SDPovac, radim za SDP i tako ću i nastaviti. Jesmo li kod kuće razgovarali o problemima u stranci? To morate pitati nju. Njezine riječi iz razgovora koje vodimo kao bračni par ne bih tumačio. Njezinu odluku prihvaćam. Ne namećem joj svoje mišljenje niti mi ne pada na pamet to raditi – kaže nam Mladen Novak.

Supruga Ivanka kandidirat će se za zamjenicu Mladena Posavca, koji je kao SDP-ovac općinu već vodio dva mandata, od 2001. do 2009. godine, a sad ide po treći. – Mladen Posavec bio je načelnik kad sam bila općinska vijećnica. Njegov mi se rad jako dopao – kaže Ivanka. Zašto je nedavno izašla iz SDP-a? – Dogodile su se neke stvari preko kojih nisam mogla prijeći – odgovara, ali ne pojašnjava misli li na stvari na nacionalnoj ili županijskoj razini.

Na toj županijskoj suprugu Mladenu baš i ne ide sve po planu. Uoči posljednje sjednice Županijske skupštine, kojom predsjeda, prozvao je župana Posavca, s kojim surađuje na “programskim pitanjima”, kako nazivaju koaliciju, jer je ogranak HSS-a u Svetoj Mariji prešao Posavčevoj novoosnovanoj stranci, a na dnevnom redu posljednje sjednice našla se odluka o financiranju izgradnje sportske dvorane upravo u Svetoj Mariji.

Novaku je to bilo dovoljno da javno upita nije li riječ o političkoj korupciji. Župan Posavec uzvratio mu je da laže i da vodi prljavu kampanju, a tijekom sjednice jedan je ugledni SDP-ov županijski vijećnik rekao da napušta stranku jer smatra da joj Novak svojim “ekshibicijama” šteti. Potez Ivanke Novak o kandidaturi neki sad tumače kao čin podrške županu Posavcu, a ne suprugu Mladenu.

– Ne znam kako bih to komentirala. Meni je u svemu ovome jedino važna dobrobit mještana općine Nedelišće, jedne od najvećih u Hrvatskoj, i smatram da njezini žitelji ne zaslužuju da se netko igra sredstvima iz proračuna – kaže. A koga SDP sad šalje na megdan u Nedelišću? Kandidat te stranke za načelnika je mladi, relativno nepoznat Nikola Novak (koliko nam je poznato, nije u rodu s Ivankom i Mladenom). Šef međimurskog SDP-a ne boji se da će stranka, unatoč svim nedaćama, doživjeti potop. – SDP je u Nedelišću jak. Na prošlim izborima dobili smo više od 70 posto, a naš kandidat za načelnika više od 80. Nemamo razloga za zabrinutost i strah da nećemo ponoviti takav rezultat – kaže nam Novak.

Taj načelnik koji je osvojio 70 posto je već spomenuti Darko Dania koji je 2019. izašao iz SDP-a, a sad je, da zavrzlama bude još i veća, nezavisni kandidat za zamjenika SDP-ovu kandidatu za župana Mariju Medvedu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!