Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA SVETA MARIJA  Ukupno 280.000 kuna za sport, kulturu i razvoj civilnog društva
Općina Sveta Marija

vode brigu o udrugama

OPĆINA SVETA MARIJA Ukupno 280.000 kuna za sport, kulturu i razvoj civilnog društva

Na natječaj za kapitalna ulaganja prijavili su se NK Mladost i NK Drava te im je za njihove projekte dodijeljeno svakome po 50.000,00 kuna

Općina Sveta Marija je ove godine temeljem Javnog natječaja za financiranje javnih potreba Općine Sveta Marija za potrebe sporta, kulture i razvoja civilnog društva u 2021. godini za udruge izdvojila 181.000,00, a temeljem Javnog natječaja za financiranje kapitalnih ulaganja udruga u području sporta u Proračunu je osigurano 100.000,00.

Na natječaj za kapitalna ulaganja prijavili su se NK Mladost i NK Drava te im je za njihove projekte dodijeljeno svakome po 50.000,00 kuna. NK Mladost se kandidirao projektom za izgradnju rasvjete, a NK Drava za izgradnju ograde na svojim nogometnim igralištima. U utorak, 13. travnja ugovore je za NK Mladost potpisao predsjednik Slavko Kvakan, a za NK Drava Damir Mihalac.

- Kako su to velika ulaganja u sportsku infrastrukturu, a dobivena sredstva su nedostatna za cjelokupnu investiciju, Općina Sveta Marija će sljedeće godine ponovno raspisati tu vrstu natječaja kako bi se ponovno mogli kandidirati i u potpunosti završiti svoje projekte. Na natječaj za kapitalne investicije moći će se kandidirati i druge sportske udruge s područja općine Sveta Marija koje u svom vlasništvu imaju infrastrukturne objekte.

Želja nam je samo da konačno prestane pandemija te da naše udruge mogu provesti svoje programe/projekte na zadovoljstvo naših mještana - kaže načelnica Đurđica Slamek.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!