ZA SEDAM PROJEKATA

FOTO Ministar Horvat u Murskom Središću uručio ugovore za razvoj komunalnog gospodarstva

Ministar Darko Horvat ovom je prilikom uručio ugovore načelnicima općina Donja Dubrava, Donji Vidovec, Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveta Marija i Štrigova

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat boravio je u petak, 9. listopada 2020. godine u Međimurskoj županiji gdje je u Murskom Središću uručio sedam ugovora za razvoj komunalnog gospodarstva te najavio sufinanciranje takvih projekata i u 2021. godini.

Komunalni projekti sufinanciraju se temeljem Javnog poziva Ministarstva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Poziv je raspisan s ciljem osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Na području Međimurske županije odobreno je 12 projekata koji se sufinanciraju u ukupnom iznosu od 1,4 milijuna kuna, a planirana vrijednost tih projekata iznosi 7,1 milijuna kuna.

Ministar Darko Horvat ovom je prilikom uručio ugovore načelnicima sedam općina: Donja Dubrava, Donji Vidovec, Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveta Marija i Štrigova. Za preostalih pet projekata sredstva su već isplaćena.

– Već sam najavio kako s dobrim projektima u kontinuitetu nastavljamo i dalje. To vrijedi i za ovaj slučaj, za koji su se pokazale velike potrebe od strane općina i gradova. Zbog toga još jednom upućujem poziv svim predstavnicima lokalne i regionalne samouprave da već sad krenu s pripremom novih projekata koje ćemo podržati i u idućoj godini – najavio je ministar.

Popis projekata za koje su potpisani ugovori o sufinanciranju:

Donja Dubrava: “Izvođenje radova na uređenju komunalne infrastrukture (proširenje postojećeg parkirališta uz grobnu kuću) s nabavkom komunalne opreme (traktorske kosilice sa priključcima i strojevima)”, u iznosu 78.978,00 kuna.
Donji Vidovec: “Izrada projektne dokumentacije prometnica s oborinskom odvodnjom naselja Donji Vidovec”, u iznosu 102.291,00 kuna.               
Nedelišće: “Rekonstrukcija ulice Karlović Vinka u naselju Nedelišće”, u iznosu 168.000,00 kuna.             
Pribislavec: “Izgradnja ceste do škole 2. faza – Pribislavec”, u iznosu 99.319,00 kuna.                     
Strahoninec: “Izgradnja vodovoda i kanalizacije u Međimurskoj i vrtnoj ulici -faza I.”, u iznosu 99.000,00 kuna.                    
Sveta Marija: “LED javna rasvjeta”, u iznosu 80.000,00 kuna. 
Štrigova: “Izgradnja nerazvrstane ceste 1063”, u iznosu 168.000,00 kuna.      

Na Javni poziv Ministarstva moglo se prijaviti u razdoblju od 6. veljače do 7. ožujka 2020. godine. Svoje projektne prijedloge ukupne vrijednosti veće od 371 milijuna kuna dostavilo je 397 jedinica lokalne samouprave, a za njihovu realizaciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja zatraženo je sufinanciranje od 120,2 milijuna kuna.

Odlukom ministra u 2020. godini sufinancira se ukupno 191 projekata razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda, za što je u Državnom proračunu osigurano više od 26,6 milijuna kuna. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije