Vijesti / Politika
Politika
NA SLOBODI Josipa Rimac nakon četiri mjeseca izašla iz zatvora
Borna Filic/PIXSELL

NA SLOBODI Josipa Rimac nakon četiri mjeseca izašla iz zatvora

Bivša državna tajnica i nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac danas je izašla iz istražnog zatvora u Remetincu gdje se nalazila od kraja svibnja

- Nakon 124 dana bilo mi je najvažnije zagrlit svoje dijete. Ovaj postupak koji se vodi više nije tajan, ali dok istraga traje ne mogu komentirati. Susretat ćemo se još kroz ovaj postupak. Iako ja sam više detalja čula od vas - poručila je Rimac okupljenim novinarima netom nakon izlaska iz Remetinca.

Dodala je da shvaća i razumije postupke stranke te je podsjetila da je prvog dana otišla u Ministarstvo i podnijela zahtjev za razrješenjem, a istoga dana zatražila je i ispis iz stranke.  Upitana je li razočarana u nekog od svojih stranačkih kolega, kazala je: 

- Nema tu razočarenja. Pozicije i titule donose neke odnose, a kada ih izgubite isto tako ih gubite. Nije htjela komentirati kako je pronašla bubu u automobilu. Na pitanje je li istina da će optužiti neke druge ljude, odgovorila je: - Izgledam li ja kao netko tko bi nekoga optužio? Optužbe koje joj se stavljaju na teret također nije htjela komentirati. - Imat ćemo vremena u postupku o svemu tome - kazala je.


Istražni zatvor posljednji joj je put produljen 28. kolovoza, a iako je sudac istrage tada prihvatio prijedlog Uskoka da zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke "iza rešetaka" ostane još dva mjeseca Josipi Rimac usvojena je žalba i ona treba biti puštena 29. rujna. Njena odvjetnica Lidija Horvat potvrdila je da Uskok u međuvremenu nije tražio produljenje istražnog zatvora ni proširio istragu zbog čega su stvoreni svi uvjeti za puštanje Rimac na slobodu.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!