Vijesti / Politika
Politika
POLITIČKA DEBATA RTL-ovo sučeljavanje Bernardića i Plenkovića pomaknulo granice!
RTL

duel na rtl-u

POLITIČKA DEBATA RTL-ovo sučeljavanje Bernardića i Plenkovića pomaknulo granice!

Emisija „RTL Duel“ bila je prvo sučeljavanje jedan na jedan najizglednijih kandidata za premijera 15. hrvatske Vlade, a ujedno je bio i potpuno novi vid političke debate, čime je RTL prvi u Hrvatskoj još jednom pomaknuo granice u TV formatima.

Umjesto uobičajenog ispitivanja kandidata, prema uzoru na francuski model debata, vodila se moderirana diskusija sudionika o svim aktualnim pitanjima dok su kandidati u studiju sjedili sučelice. „RTL Duel“ bio je podijeljen u pet podjednakih tematskih cjelina (aktualna situacija o koronavirusu, predizborni programi i potezi nove Vlade, unutarnja politika, vanjska politika te osobna pitanja kandidatima), a nije bilo zadanog vremena trajanja odgovora kao ni replika, nego se mjerilo ukupno vrijeme kako bi i Bernardić i Plenković imali približno jednak broj minuta u emisiji.

Prema prvim neslužbenim rezultatima gledanosti, „RTL Duel“ između Davora Bernardića i Andreja Plenkovića gledalo je u prosjeku pola milijuna gledatelja u ukupnoj populaciji dok je ukupni doseg bio veći od milijun gledatelja. Putem on-line streama sučeljavanje je pratilo još gotovo 10 tisuća gledatelja. 

Prema tim rezultatima, dvosatni „RTL Duel“ koji je vodila Damira Gregoret bio je ujedno i najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama u ponedjeljak, 29. lipnja - kako u ukupnoj populaciji, tako i u ciljnoj skupini 18-49. 

Na sam dan izbora, u nedjelju 5. srpnja, u „Izvanrednim vijestima“ koje će se emitirati tijekom dana, RTL-ovi reporteri donosit će sve bitne informacije s glasačkih mjesta i iz Državnog izbornog povjerenstva, dok emisija „Izbori 2020.“, koju će voditi Ana Brdarić-Boljat i Tomislav Jelinčić, počinje u 19 sati.

Rezultate izlaznih anketa odmah poslije zatvaranja birališta donosi Damira Gregoret dok će Mojmira Pastorčić sa svojim gostima Krešimirom Macanom, Žarkom Puhovskim i prvi put u ulozi komentatora u noći odluke Zoranom Šprajcom, komentirati te rezultate. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!