Vijesti / Politika
Politika
LJUBOMIR KOLAREK 'HDZ na državnoj i lokalnoj razini garantira razvoj i uspjeh!'

Priopćenje HDZ-a Međimurske županije

LJUBOMIR KOLAREK 'HDZ na državnoj i lokalnoj razini garantira razvoj i uspjeh!'

Nemjerljive su zasluge Darka Horvata za razvoj Međimurja - poručuje Ljubomir Kolarek

HDZ Međimurske županije poslao nam je priopćenje koje prenosimo u nastavku u cijelosti:

Ime Ljubomira Kolareka nije bez razloga visoko na listi Hrvatske demokratske zajednice za ove izbore. Jedan je komentar bio otprilike ovakav: „Ti samo reci da si gradonačelnik Preloga. To je program i to je rad koji se može preslikati na cijelu Hrvatsku“. Prelog je danas sinonim za uspješno gospodarstvo, za komunalno uređenje, za zbrinjavanje otpada. Prelog je sinonim za sredinu u kojoj je lijepo i dobro živjeti, u kojem su vrtići puni, u kojem itekako ima planova za daljnji razvoj. Za poboljšanje uvjeta života za svakog stanovnika Preloga. A sve to sa Hrvatskom demokratskom zajednicom na čelu. HDZ čini, sa svojim partnerima, izvršnu vlast u Prelogu već niz godina, ali se i Prelog uvelike razvija zahvaljujući suradnji sa Vladom Republike Hrvatske i njezinim institucijama:

„Sve je to istina. Ali HDZ ne brine samo o onim općinama, gradovima i županijama u kojima je na vlasti. Ima stranaka koje rade na taj način. Mi ne. Pogledajte samo iznose koji premašuju milijardu kuna, koji su kroz razne projekte ušli u Međimursku županiju, ali i Grad Čakovec te sve jedinice lokalne samouprave u Međimurskoj županiji. Kada idemo na potpisivanje ugovora za određene projekte, ne idu u Zagreb samo načelnici i gradonačelnici iz redova HDZ – a. Pitanje je da li bi tako bilo i da je vlasti neka druga stranka. Sjetite se prošlih vremena. Pa stranka koja u Međimurskoj županiji dobiva najviše glasova, najmanje je novaca za vrijeme svojih mandata dala u naše Međimurje. Hvala Bogu, tih mandata nije bilo puno. A nadam se da ih neće biti niti u budućnosti“, kaže Kolarek.

Smjernice HDZ – a na predstojećim izborima su jasne.

„Jasne i prepoznatljive. Mi želimo zdravu, solidarnu i pravednu Hrvatsku. Sa moderniziranim zdravstvenim sustavom, novim radnim mjestima. Želimo konkurentnu, vitalnu i obrazovanu Hrvatsku, sa projektima pametne Hrvatske, sa mjerama samozapošljavanja za mlade, sa novcem, sa preko 20 milijardi kuna, koje želimo uložiti u ravnomjerni razvoj Hrvatske. Kvalitetni projekti naprijed, a ne politikanstvo. Ono što mene posebno, s obzirom na struku i zanima je održiva i zelena Hrvatska. Povećat ćemo poljoprivrednu proizvodnju za 30%, na 22 milijarde kuna, 300000 hektara poljoprivrednog i šumskog zemljišta stavit ćemo u funkciju stočarske i biljne proizvodnje, povećat ćemo proizvodnju u ribarstvu za 20%, te obnoviti ili izgraditi više od dvadeset ribarskih luka, izgradit ćemo 20 regionalnih rashladnih, skladišnih i distribucijskih centara za voće. Moramo i naš javni servis učiniti još učinkovitijim te ono što građane najviše zanima, nastavit ćemo odlučnu borbu protiv korupcije i osnaživati sva tijela koja u tome sudjeluju“, ističe Kolarek.

Gdje je tu Prelog?

„Prelog je grad koji danas prepoznatljiv. Grad u kojem se provodi niz projekata. I tu moram istaknuti da polako imamo i problem. Nedostaje nam ljudi za provođenje projekata. U čudnoj smo situaciji. Svako zapošljavanje je pod povećalom, a nama trebaju ljudi. Ako se vratimo u prošlu godinu, na području Grada Preloga, provodili su se brojni projekti. „Pomozi, zaposli, usreći“, „DESCO“, „Zlatne godine“, „Ne dvoji nego smeće odvoji“, „Interpretacijski centar Prelog“, te projekt „Za obitelj“. U prošlom razdoblju uspješno smo priveli kraju projekt „HAPPY BIKE“. Završeno je odmaralište za bicikliste u Oporovcu, vrijedno više od 2 milijuna kuna iz europskih fondova, kao i izgradnja nerazvrstane ceste u industrijskoj zoni Istok vrijedna 4,2 milijuna kuna. Kad se sve to zbroji, prošle smo godine završili radove vrijedne više od 35 milijuna kuna. Mi smo, a tu moram reći i uz veliku pomoć ministra Darka Horvata, realizirali projekt Izgradnje poslovne infrastrukture i osnivanje Poduzetničkog centra Prelog, vrijedan preko 15 milijuna kuna, Skoro 10 milijuna kuna stiglo je u Prelog za izgradnju infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever Prelog, uključeni smo sa dijelom naselja Grada Preloga u izgradnju kanalizacije kroz projekt Aglomeracije Donja Dubrava, vrijedan skoro 200 milijuna kuna, rekonstruiran je Dječji vrtić Fijolica u Prelogu gdje je vrijednost radova bila preko 12 milijuna kuna. To su samo najveći projekti. A da ne govorim o Gradskom komunalnom poduzeću Pre-kom d.o.o. koje je primjer cijeloj Hrvatskoj. “.

Spominjete Darka Horvata, drugog na listi HDZ – a u 3. izbornoj jedinici:

„Na njegovom primjeru možemo vidjeti kakvi smo zapravo mi Međimurci. On je spreman doslovno poginuti, za svaki međimurski projekt. Pa o tome, da smiju zbog stranačke stege govoriti, bi vam mogli ispričati i međimurski župan i gradonačelnik Čakovca. Svaki načelnik i gradonačelnik iz Međimurske županije vrti njegov broj za svaki projekt. Ukazat će na svaku pogrešku, pokušati otvoriti svaka vrata ako može. A to se ne cijeni. Cijenit će se kada, nakon njega, još godinama nećemo imati tako visoko pozicioniranog političara u državnoj vlasti. Zato je nevjerojatno podcjenjivanje njega i sve ga što radi ovdje u Međimurju i za Međimurje. No, to smo mi“.

Za kraj, planovi za Prelog su veliki:

„Zaobilaznica Grada Preloga, uređenje Sportsko rekreacijskog prostora Marina Prelog, Aglomeracija Podbrest gdje će se riješti i najveći problem Preloga, odvodnja voda i kanalizacija dijela Preloga (ulica Vladimira Nazora, Dragutina Domjanića, Stjepana Radića, Jug), uređenje centra Preloga uz tržnicu, ulaganje i omogućavanje stanogradnje na području Preloga. To su najvažnije stvari. Uz još mnogo toga u svakom naselju. Jer kao što se Vlada Andreja Plenkovića brine za cijelu Hrvatsku, na taj se način i mi u Prelogu moramo ponašati prema svakom naselju. I Cirkovljanu, Čehovcu, Čukovcu, Draškovcu, Hemuševcu, Oporovcu, Otoku i na kraju Prelogu“.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!