Vijesti / Politika
Politika
VIDEO Dania na izbore s Reformistima: Žele jaki regionalni centar po uzoru na Istru
Mladen Grubić

dania na listi s Reformistima

VIDEO Dania na izbore s Reformistima: Žele jaki regionalni centar po uzoru na Istru

Njihovi interesi bazirat će se na interesima sjeverne Hrvatske. Žele jaki regionalni centar po uzoru na Istru. Čačić ne vidi pobjednika izbora, a za nezavisne kaže kako su prodavači magle. Škoru nije niti spomenuo. Kažu da bi im dobro došla potpora Matije Posavca

U ponedjeljak 25. svibnja 2020. Gimnastičkom centru Aton u Nedelišću  održana je press konferencija na kojoj je predstavljena predizborna suradnja nezavisnog kandidata načelnika Općine Nedelišće Darka Danie i Narodne stranke Reformisti, a na zajedničkoj listi u III. izbornoj jedinici na predstojećim izborima za zastupnike u Hrvatski Sabor.

FOTO Reformisti i nezavisni kandidat Darko Dania o zajedničkom izlasku na izbore Fotogalerija

Govoreći o predstojećoj suradnji, odnosno zajedničkom izlasku na izbore govorili su samo  Radimir Čačić, župan Varaždinske županije i predsjednik Narodne stranke Reformisti i kao Darko Dania. Ovdje su uz njih bili Sandra Herman iz stranke Reformisti i dožupanica MŽ, Tomislav Paljak iz iste stranke i dožupan Varaždinske županije. Ovdje je bio i Daniin zamjenik Nikola Novak iz SDP-a koji je prema Daniinim riječima došao pružiti potporu svom načelniku.

Predstavnici medija čuli su osnovne razloge za zajedničku predizbornu suradnju, glavne programske osnove i političke platforme, te što očekuju od zajedničke suradnje.

- Kao načelnik jedne od najvećih općina u RH donio sam odluku da na predstojeće izbore izađem kao nezavisni kandidat zajedno s nezavisnim načelnicima općina i Reformistima u III. Izbornoj jedinici. Razlog? Prije 1,5 godina je pet hrvatskih župana, gdje je bio i gospodin Čačić, je razgovaralo da se napravi regionalna  platforma s projektima za regiju sjever. To mi se dopalo, a pošto sam nakon 23 godine izašao iz SDP-a, pogotovo ideja borbe za svoju sredinu, odnosno izbornu jedinicu. Sjeli smo s gospodinom Čačićem, razgovarali smo o tome, a s obzirom da imamo iste ciljeve, a to prioritetni projekti za našu regiju-istaknuo je Dania kazavši da je Reformiste izabrao za suradnike Reformist jer su oni kao stranka bili pobjednici  na prošlim izborima u Varaždinskoj županiji.

Imaju čelne funkcije u njihov županiji, a gospodin Čačić je bio potpredsjednik Vlade, dva mandata ministar, iza sebe ima rezultate i energiju. Gospodarstvenik je i kao župan ima vrhunske rezultate, a i danas je jedan od vodećih u privlačenju sredstava EU za svoju sredinu- iznio je razloge te dodao kako im je zajednički cilj, naši projekti i naši građani.

Čačić je pozdravio njegovo precizno objašnjenje i izuzetno je pozitivnim ocijenio njegov naum da se krene u ujedinjenje sjevera.

-Što se tiče župana u tome kraju, osim Kolara iz SDP- a u Krapinsko-zagorskoj županiji, ostali smo pripadnici centra, liberalne, demokratske političke opcije pri čemu  je moja politička, svi to znate, puno bliža socijaldemokraciji nego bilo kojoj drugoj političkoj opciji- istaknuo je Čačić. Rekao je kako je suradnja s prvim čovjekom  druge  najveće općine u RH velika stvar jer se radi o respektabilnoj sredini s isto takvim čelnikom koji je na prošlim izborima za načelnika dobio 82% glasova.

U osvrtu na rezultate izbora, Čačić je iznio svoj stav po kojem na njima neće biti pobjednika, a osvrnuo se i na nezavisne liste nazvavši  iz „prodavačima magle“. Opcija koju će činiti Reformisti i nezavisni je dobitna za sve one kojima je stalo za regionalni napredak pa je spomenuo Istru koja će ponovo kao regija biti najviši dobitnik jer štiti svoj kraj, a upravo će to činiti i oni. Rečeno je kako u Hrvatskom Saboru očekuju sigurno dva mjesta i da im je cilj razgovarati s Matijom Posavcem, a ako on uđe pod njihovo okrilje onda će to biti sigurna tri mandata koji jamče da će njihovi saborski zastupnici moći s bilo kojom vladom dogovarati željeno.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!