Vijesti / Politika
Politika

O AKTUALNIM TEMAMA

VIDEO Žestoki ženski duel u RTL Direktu: Sučelile se Sunčana Glavak i Mirela Holy!

- Mislim da bi rad nedjeljom trebalo zabraniti. To je za raspravu. Ne govorimo o djelatnostima koje su u pogonu i nedjeljom - mediji, liječnici, policija. U brojnim zemljama EU se nedjeljom uopće ne radi - poručila je Glavak

U RTL Direktu sučelile su se Sunčana Glavak i Mirela Holy.

Eurozastupnica Sunačan Glavak je izazvala lavinu reakcija nakon što je prije tri dana na konfernciji za medije držala isprintane fotografije Davora Bernardića i Kreše Beljaka i rekla kako su zgodni, ali da građani razmisle jesu li to osobe koje bi trebale voditi Hrvatsku. Beljak joj je odgovorio putem Facebooka i objavio novu profilnu sliku uz koju je napisao "Jedna za Sunčicu Glavak".

S Beljakom i Bernardićem pak u koaliciji Restart surađivati će Mirela Holy, koju je šef SDP-a pitao hoće li biti na listi, kao što je bila i na euroizborima, ali detalje još nisu dogovorili. Sa SDP-om je raskrstila u doba kad je predsjednik bio Zoran Milanović, ali vratila se kad ju je pozvao Davor Bernardić.

Na početku je Mojmira Pastorčić pitala Sunčanu Glavak je li joj žao da je Bernardića i Beljaka nazvala zgodnima.

"Zapravo sam željela ukazati da su to ljudi koji nemaju kredibilitet za funkcije koje žele obnašati. Željeli smo ukazati na ono što čini razliku među političara, onih koji su lideri", kazala je Glavak.

Mirela Holy se suradnji sa SDP-om vratila baš na poziv Bernardića.

"Ja bih rekla da su bile dosta velike kritike na Bernardića. Ako gledate na rezultate zadnjih par izbora, ja bih rekla da Bernardić dosta dobro upravlja ovim procesima", jasno će Holy.

Ipak, Bernardić je bio sklon gafovima, neprimjerenim izjavama...

"Ja mislim da je nešto naučio na greškama. Naučio je da ako misli biti predsjednik stranke mora surađivati i s onima koji nisu za njega", naglasila je Holy.

Tu se uključila i Glavak:

"Ona je jednako tako kritizirala Bernardića. Govorila je da nema kapacitet. SDP u srazu s HDZ-om nema političku perspektivu. U protekle tri godine su sumanuto rušili Vladu, ništa konkretno se nije iznjedrilo", kazala je Glavak.

Potom je Holy odgovorila: "Ja stojim i danas iza onoga što sam rekla tada. Pametni ljude uče na greškama, ja mislim da je Bernardić naučio iz grešaka. Hvala Sunčani što radi PR SDP-u", kazala je Holy, a Glavak odmah odgovorila:

"Pozitivan PR je bolji. To će raditi HDZ, na pozitivnim stvarima i rezultatima Vlade", naglasila je Glavak.

Na pitanje misli li da HDZ ima vjetar u leđa nakon korona krize, Glavak je odgovorila:

"Korona kriza nije bilo vrijeme za nikakav PR. Ono što vam mogu reći, komunikacijski procesi i kako je Vlada postavila procese, ušli su u EP u rezoluciju o Covidu-19. Kada postavite jasne temelje, kad struka sve vodi, onda imate dobru sliku, jednu od najboljih u svijetu", naglasila je.

Potom su rekle svoje mišljenje o (ne)radu nedjeljom:

"Ni da ni ne. Treba radnike platiti adekvatno za ono što rade. Kada bi bili plaćeni više, onda bi dosta njih bilo zainteresirano", rekla je Holy.

Glavak je istaknula:

"Moje osobno mišljenje da bi rad nedjeljom trebalo zabraniti. To je za raspravu. Ne govorimo i o djelatnostima koji su u pogonu i nedjeljom - mediji, liječnici, policija. U brojnim zemljama EU se nedjeljom uopće ne radi", poručila je Glavak.

Na pitanje misle li da će u ovoj kampanji jedna od najvažnijih tema biti okoliš i klima, kažu:

"Što se tiče SDP-a definitivno. Za druge ne vjerujem", jasno će Mirela Holy.

Sunčana Glavak je poručila:
"Apsolutno. Green deal nije samo briga o okolišu, to je šira priča. Naš se program radi i sve ono što nas očekuje u budućnosti promišlja i HDZ", kazala je Glavak.

Na pitanje treba li smanjivati broj županija i ministarstva, odgovaraju:

"Što se tiče ministarstava, predsjednik Vlade je već o tome pričao. Županije su određene u granicama. O općinama se može i mora razgovarati, neke konture su već tu. Ići ćemo na slično smanjenje. Županije i gradovi ostaju", kazala je Glavak.

Holy je potom rekla:

"Te dvije reforme su dvije ključne reforme bez kojih nije moguća pozitivna promjena. Bez reforme javne uprave, u kvalitativnom dijelu i smanjenje broja jedinica lokalne samouprave. Da se vrati na razinu prije nego smo bili neovisni. I naravmno broj regija", kazala je na kraju Mirela Holy.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!