Vijesti / Politika
Politika
ŽELJKO PAVLIC 'Izborni program uključuje povećanje plaća, to je bitno za Međimursku županiju'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

PRIKLJUČILI SE KOALICIJI

ŽELJKO PAVLIC 'Izborni program uključuje povećanje plaća, to je bitno za Međimursku županiju'

Govor Željka Pavlica na potpisivanju koalicijskog sporazuma zasjenila su pitanja o čelnom čovjeku SDP Međimurske županije

Željko Pavlic (MDS) jučer je potpisao koalicijski sporazum sa SDP-om i ostalim strankama te se tako MDS priključio RESTART koaliciji za predstojeće parlamentarne izbore.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što je MDS potpisao sporazum o koaliciji sa SDP-om, i ostalim strankama RESTART koalicije o izlasku na izbore za Hrvatski sabor u 3. izbornoj jedinici - istaknuo je i dodao: - MDS i sve stranke koalicije okupile su se oko izbornog programa koji objedinjuje težnje svih stranaka da zajedničkim djelovanjem pridonesu stvaranje uvjeta za poštenije, ravnopravnijeg i sigurnijeg društva - rekao je.

Dodao je kako je za MDS bitno da se u izborni program uključuje i konkretne mjere za povećanje plaća, što je bitno za Međimursku županiju u kojoj i dalje ovdašnje radnice i radnici dobivaju najniže plaće u Republici Hrvatskoj. Također, za MDS je bitno da se konačno krene u decentralizaciju Republike Hrvatske, koja je osnova jednakomjernog razvoja i demografske obnove Hrvatske.

Govoreći, u nastavku je izdvojio: - Izbori su pred nama, Hrvatski građani suočeni su sa temeljnim političkim izborom – izborom između naše vizije progresivne i uređene Hrvatske i neuređene, centralizirane Hrvatske u kojoj su prošlost, sadašnjost i  budućnost građana I države prepušteni interesima pojedinaca, lobija i političkih gupacija. U RESTART koaliciji nalaze se gotovo sve stranke koje su podržale Zorana Milanovića na njegovom pobjedničkom putu u utrci za predsjednika Republike Hrvatske. I to je pravi put, put zajedništva i sinergije, a sve u cilju ostvarenja uvjeta za bolji život u Hrvatskoj. I zbog toga sam siguran da ćemo ponoviti rezultat sa predsjedničkih izbora - zaključio je optimistički prvi čovjek Županijske organizacije  MDS-e.

Podsjetimo da je u nedjelju, 17. svibnja koalicijski sporazum potpisao s prvim čovjekom SDP-a Davorom Bernardićem.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!