Vijesti / Politika
Politika
PREDSJEDNIK BERO PORUČIO IZ ČAKOVCA 'Dignut ćemo minimalnu plaću na 4000 kuna neto'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

ZAVRZLAMA UNUTAR sdp-a

PREDSJEDNIK BERO PORUČIO IZ ČAKOVCA 'Dignut ćemo minimalnu plaću na 4000 kuna neto'

Bernardić nije odgovorio tko vodi SDP u Međimurju

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije u Čakovcu odgovorio na pitanje tko u Međimurskoj županiji vodi stranku nakon što je županijski odbor prije nekoliko dana izglasao dvogodišnju suspenziju predsjedniku županijske organizacije Mladenu Novaku.

Novak tvrdi da on nastavlja voditi SDP u Međimurju jer mu to omogućuje statut, te da ima povjerenje većine članova. - O tome će se raspravljati na stranačkim tijelima sukladno statutu i rokovima - rekao je Bernardić i dodao da više od toga ne može reći. - U SDP-u imamo statut, tijela i proceduru, o stranci se razgovara u stranci - rekao je Bernardić koji je u Čakovcu potpisao sporazum o suradnji s MDS-om (Međimurskim demokratskim savezom). Obećao je potpuni restart zemlje, novi početak na zdravim osnovama.

- Dignut ćemo minimalnu plaću na 4000 kuna neto. Jedan od prvih poteza bit će i podizanje neoporezivog dijela dohotka na 5000 kuna. Cilj nam je da u startu plaće za više od 770.000 radnika narastu za 330 kuna - rekao je u Čakovcu nakon potpisivanja sporazuma s MDS-om.

- Srezat ćemo nepotrebnu državnu administraciju, u startu ćemo srezati broj ministarstva, ali i broj općina i gradova, ne ukidajući sredstva koje će općine i gradovi imati. Dapače, decentralizirat ćemo zemlju tako da više novca ostane za rješavanje problema građana, a da se s druge strane nepotrebni rashodi i troškovi reduciraju - poručio je.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!