HDZ: Zdravstveni odgoj priječi ulogu roditelja u odgoju djece

– Hrvatska demokratska zajednica nije protiv uvođenja zdravstvenog odgoja, ali u njemu ima nametnutih elemenata, naročito u 4. modulu, koji blage veze nemaju sa znanstvenim činjenicama, a na terenu se vidi da u školama s njegovim provođenjem ima puno problema, kazao je na konferenciji za novinare član Nacionalnog predsjedništva i predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat te dodao:

“Bahatost ministra Željka Jovanovića pokazala se i u ovom slučaju jer je uveo nešto za što nitko nije bio pripremljen. Agenciji za odgoj i obrazovanje svakodnevno dolaze informacije i dopisi o konkretnim problemima na terenu, no, Agencija namjerno zatvara oči i ravnateljima poručuje da im ne šalju dopise takove vrste, a kakvu poruku time šalju u javnost, neka građani sami odluče.”

Horvat također napominje da je do konfuzije u javnosti došlo velikim dijelom i zbog toga što nije bilo javne rasprave, a ministar Jovanović je, kao i većinu toga što radi, zdravstveni odgoj uveo preko noći, nametnuo ga. Upravo nametanje stavova odlika je totalitarnih režima poput vladajuće koalicije, poručio je Horvat zaključivši da je revolt javnosti potaknula i ministrova bahatost prema crkvi, te široj hrvatskoj javnosti.

Predsjednik HDZ-ovog županijskog povjerenstva za zdravstvo dr. Darko Sklepić rekao je kako spornim smatra 4. modul koji govori o spolnoj i rodnoj ravnopravnosti. Nameće se pitanje da li zasita svi roditelji žele da im djecu u školi uče da je normalno biti homoseksualac, da je normalno da homoseksualci posvajaju djecu…, jer to nije utemeljeno znanstvenim činjenicama, a što uporno tvrdi aktualna vlast, odnosno, resorno ministarstvo.     

 – Smatramo da bi se u 4. modulu trebali više koncentrirati na ostale veće probleme oko odgovornog spolnog ponašanja, poput maloljetničkih trudnoća, spolnih bolesti i sl. Naši predavači u školama, učitelji i profesori, nisu dovoljno educirani za teške teme poput rodne i spolne ravnopravnosti, tim više što nema ni jedne znanstveno-potkrjepljene činjenice. Literatura koja se preporuča dolazi od spolnih manjina, što smatramo nedopustivim, izričit je bio dr. Sklepić.

I Horvat i Sklepić smatraju ovakav nametnut zdravstveni odgoj samo još jednim u nizu spinova aktualne vlasti, kako bi se zaobišli puno veći problemi u odgojno-obrazovnom sustavu, ali i u drugim područjima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije