U međimurskom SDP-u neće biti izbora prije svibnja

Brak je sklopljen! Veselin Biševac u ime SDP-a i Nenad Hranilović u ime HNS-a potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u gradu Čakovcu.

– O imenima kandidata za gradonačelnika i dva zamjenika izvijestit ćemo do kraja mjeseca – nije želio odati imena V. Biševac, šef čakovečkog SDP-a. Naveo je dva razloga. Prvi je kašnjenje ankete o raspoloženju birača koju je trebala provesti središnjica, a drugi su događaji u međimurskom SDP-u, koji je odlukom vrha stranke ostao bez županijskog odbora. Poznato je samo da će gradonačelnika i jednog zamjenika dati SDP, a drugog zamjenika HNS, u kojem također šute.

Na konferenciji za novinare na strani SDP-a pojavili su se potpredsjednici gradske organizacije, aktualni gradonačelnik Branko Šalamon i Stjepan Kovač, pa se nagađa da su upravo oni kandidati za gradonačelnika i zamjenika. Biševac je kazao da su njih dvojica na pressici kao potpredsjednici. Najavio je da bi se koaliciji trebali pridružiti još i MDS, HSU i HSS. Znači, ostala bi dosadašnja koalicija kojoj bi se pridružio MDS.

Potvrđeno je da će Ivan Perhoč biti SDP-ov kandidat za župana. Glavni odbor stranke u subotu je odlučio da neće biti unutarstranačkih izbora prije lokalnih izbora. Perhoč će voditi stranku u Međimurju do izbora i osnovati izborni stožer. Razgovori o mogućoj suradnji s drugim strankama još traju i mogli bi završiti do kraja tjedna.

– Ivan Perhoč ima podršku čakovečke organizacije SDP-a u kandidaturi za župana – zaključio je Biševac. Prema kuloarskim nagađanjima, Perhoču bi najjači takmac mogao biti njegov zamjenik Matija Posavec, koji ne krije ambicije da vodi županiju. Uđu li njih dvojica u drugi krug, Posavec bi tada zbog unutarstranačkih sukoba u SDP-u imao veće šanse za pobjedu jer bi mogao računati i na HDZ-ove glasače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije