Makovec, Grivec i Lisjak bit će načelnici do mirovine

Iako se najavljivalo da načelnik Svetog Martina na Muri Franjo Makovec (HSLS) u svibnju odlazi s političke scene, i to nakon čak pet uzastopnih mandata, on kaže da je pogrešno shvaćen njegov govor na sjednici Općinskog vijeća.

– Rekao sam da ću sigurno aktivirati mirovinu nakon 42 godina staža, i to ne na samo jedan kao kao Kajin i neki drugi, te da postoji mogućnost da se neću kandidirati na izborima. Još uvijek važem i sad sam na 50:50. Nema nekih sjajnih kandidata, pa u stranci inzistiraju na tome da se ponovno kandidiram – otvoreno će Makovec. Na pitanje nije li se zasitio politike, uz smijeh kaže da se “kojegčega zasitio, ali si ne može pomoći”.

– Pred osobom koja će voditi općinu zahtjevan je posao jer ulazimo u Europsku uniju – dodaje. Pristane li na nagovor stranke da se kandidira, Makovec, koji je prije četiri godine dobio čak 92 posto glasova i bio jedini kandidat za načelnika, kaže da načelnički posao ubuduće može obavljati kao volonter, a živjet će od mirovine.

Istražili smo kakvi su plani najdugovječnijih načelnika na političkoj sceni. Od četrdesetak lokalnih čelnika diljem Hrvatske koji iza sebe imaju pet mandata čak trojica su iz Međimurja. Dragutin Lisjak svojevrsni je fenomen na političkoj sceni jer ne pripada ni jednoj stranci i na izborima u općini Domašinec kao nezavisni kandidat redovito ubire velik postotak glasova.

– Idem na izbore, ponovno kao nezavisni kandidat. Još jedan mandat i to bude taman do penzije – kaže Lisjak. Treći član “kluba 5+” Josip Grivec (HSLS) u Donjem Vidovcu na posljednjim izborima dobio je 50,12 posto glasova, pa drugog izbornog kruga nije ni bilo. – Još je prerano govoriti o kandidaturi, ali da, kandidirat ću se za šesti mandat. Novih izazova uvijek ima, kao i poslova koje treba dovršiti – kaže Grivec.

Dragutinu Lisjaku je načelnička plaća oko 7100 kuna. Vlasnik je kuće i suvlasnik nekoliko oranica. U imovinskoj kartici prijavio je mercedes i traktor star 30 godina. Josip Grivec ima najmanju plaću, oko 5600 kuna. Suvlasnik je dviju kuća vrijednih ukupno dva milijuna kuna, i vlasnik oranice i šume. Većinu je nekretnina naslijedio.

Načelnička plaća Franje Makovca je oko 7400 kuna. Suvlasnik je kuće, apartmana na moru i vikendice u Sv. Martinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije