Slučaj Moharić: Županijski sud ukinuo uvjetnu kaznu od osam mjeseci

Mario Moharić, SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Goričan, oslobođen je na Županijskom sudu u Varaždinu optužbe da je nesavjesnim radom i isplatama stimulacija općinskim djelatnicima prouzročio štetu.

Općinski sud u Čakovcu u svibnju prošle godine osudio ga je na uvjetnu kaznu od osam mjeseci uz rok kušnje od dvije godine, no Županijski sud oslobodio ga je te optužbe. Moharić je bio prvi zastupnik Kukuriku koalicije koji se nakon parlamentarnih izbora našao na optuženičkoj klupi, pa je sudski proces izazvao veliku pozornost medija.

Državno odvjetništvo optužilo ga je da je ispod tržišne cijene i bez procjene Porezne uprave prodao općinski stambeni prostor i da je zaposlenicima u općinskoj upravi nezakonito dijelio novčane stimulacije i uvećane plaće, te time oštetio općinski proračun za oko 340.000 kuna. Za stan je odmah oslobođen optužbe zbog zastare, a sad je proglašen nevinim i za stimulacije nakon što je uložio žalbu na presudu. Kako doznajemo, oslobođen je jer je iznos stimulacija koje je dijelio manji od 30.000 kuna, pa to ne spada u kazneno djelo za koje ga je teretilo Općinsko državno odvjetništvo. Navodno je riječ o 24.000 kuna.

Moharić se branio da je djelatnicima dijelo po nekoliko stotina kuna i da je za to imao valjanu odluku Poglavarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije