Mala Subotica: U 2013. s proračunom blizu 11 milijuna kuna

Proračun općine Mala Subotica za ovu godinu iznosi, kako sami u Općini kažu, ambicioznih 10.940, 800 kuna. Gotovo pola planiranih prihoda, 4.550,000 kuna, očekuju od države. Ove bi godine tako trebalo početi uređenja centra Male Subotice u vrijednosti 2 milijuna kuna, pišu Međimurske novine.

Taj je projekt, kako je podsjetio načelnik Vladimir Domjanić, još bivša Vlada kandidirala za financiranje iz programa EIB 3. Nadalje, postoje naznake da će država financijski potpomoći i uređenje prostora između župne crkve i Vatrogasnog doma u Maloj Subotici, zatim obnovu fasade i uređenje okoliša višenamjenske dvorane u Štefancu kao i rekonstrukciju prostorija koje zajednički koriste VMO Držimurec-Strelec i tamošnje udruge. 

Nadalje, u  proračunsku stavku “kapitalne pomoći iz državnog proračuna” uvrštena su i sredstva za izradu dokumentacije za projekte koji bi se potom aplicirali prema fondovima Europske unije. To su  dogradnja i adaptacija Dječjeg vrtića Potočnica te izgradnja društveno-sportskog centra u Piškorovcu. Među značajnijim prihodima je i 800.000 kuna koliko u općini očekuju od prodaje dviju parcela u Zoni poduzetništva.

Kada pak je riječ o rashodima,  planira se povećanje stavke “plaća za zaposlene”. Općina namjerava zaposliti dva komunalna djelatnika koji  koji bi obavljali poslove uređenja javnih površina, nakon što sadašnjem koncesionaru istekne koncesija. U proračun za 2013. godinu i to za drugi dio godine uvrštena je i stavka naknade načelniku.

Sadašnji načelnik Domjanić svoj posao naime obavlja volonterski, no u slučaju da nakon lokalnih izbora na čelo općine dođe novi načelnik, za njega je predviđena plaća i to u visini kakvu je primao Domjanićev prethodnik Josip Šegović. Domjanić je inače, odrekavši se naknade u protekle četiri godine, prema “gruboj računici” uštedio oko 700.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije