Međimurski HSS na Skupštini stranke u Zagrebu

U subotu, 22.prosinca u Zagrebu u kongresnoj dvorani “Globus” održana je programska glavna Skupština Hrvatske seljačke stranke na kojoj je prisustvovalo 824 delegata iz cijele Hrvatske među kojima je bilo i 60 HSS-ovaca iz Međimurske županije koje je predvodio predsjednik Županijske organizacije Zoran Vidović.

Predsjednik stranke Branko Hrg u svom izvješću naglasio je da bez rada sa članstvom na svim razinama nema prave konsolidacije stranke te da se što aktivnije treba uključiti sa programskim aktivnostima među pučanstvo koje je u neku ruku prepušteno sebi i treba im pružiti ruku. Da se ne dogodi ono što se dogodilo aktualnoj Vladi Republike Hrvatske, nužno je programsko osvježenje poručio je Hrg.

Stoga je na Skupštini osvojen programski dokument “Osnovne odrednice političkog programa HSS-a 2012 – 2016” kojim HSS svoju doktrinu prilagođava suvremenom okruženju gdje se moraju pronaći rješenja za glavne ekonomske i društvene probleme s kojima se hrvatsko društvo sučeljava.

Prvenstveno se to odnosi na izlazak iz dugotrajne ekonomske krize i osiguravanje dugoročno održivog ekonomskog rasta, otvaranje prostora za investicije u gospodarstvu i otvaranje novih radnih mjesta, ravnomjernog regionalnog i ruralnog razvoja, reforme javnog sektora, i definiranja nove poljoprivredne politike. Svakako veću pažnju zaslužuje obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo u stvaranju poticajnog okruženja i učinkovitih mjera potpore od strane države.

HSS-ovce očekuje puno truda i rada u narednom razdoblju za što kvalitetniji izlazak na predstojeće lokalne i regionalne izbore, a najvažnije što će se poštivati odabir koalicijskih partnera koje će na demokratski način odabrati županijske, gradske i općinske razine.

Nakon radnog djela upriličeno je zajedničko druženje delegata i gostiju, te se uz prezentaciju domaćih delicija i zvukove tambura, narodnih plesova i pjesmu nastavilo u veselom tonu uz lijepe blagdanske želje. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije