U ČAKOVCU

FOTO Članovi HNS-a dijelili lončanice povodom Međunarodnog dana žena

Uspješne žene uzor su djevojčicama da se odvaže, obrazuju i pomognu razvoju hrvatskog društva. Hvala im na tome - istaknuo je ovom prilikom Nenad Hranilović, predsjednik ŽO HNS-a

U subotu u 10:30 sati, već tradicionalno članovi HNS-a Čakovca i Županijske organizacije Međimurja povodom Međunarodnog dana žena dijelili su lončanice na Franjevačkom trgu u Čakovcu i tako im poželjeli sve najbolje uz njihov dan. U akciju se uključilo i novo vodstvo: Nenad Hranilović, predsjednik, Bernarda Topolko– saborska zastupnica i tajnica, Ljerka Cividini, potpredsjednica te Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative. 

Simbolika darivanja žena i druženja s građanima prilika je da se obilježi povijesna borba za postizanje potpune rodne jednakosti za žene i muškarce. U RH uspostavljeni su mehanizmi koji garantiraju ravnopravnost spolova, ali žene nemaju jednake šanse na tržištu rada niti u obitelji, a posebno u javnom životu. U HNS-u žene su organizirane kroz Interesni odbor Ženske inicijative, svjesne da jedino aktivnim sudjelovanjem u javnom životu mogu ostvariti da ženska energija pridonese promjeni lica politike i javnih poslova. 

Kao stranka uvelike doprinosimo tom cilju te primjerom pokazujemo da nismo za ravnopravnost samo na deklarativnoj razini. Imamo nekoliko saborskih zastupnica koje svojim radom pomažu u donošenju pravne legislative kao što je donošenje Istambulske konvencije. U Vladi RH, od dva ministarstva, imamo ministricu g. Blaženku Divjak  koja stručno i vrlo uspješno provodi jednu od najvećih reformi u obrazovanju “Škola za život”. Uspješne žene uzor su djevojčicama da se odvaže, obrazuju i pomognu razvoju hrvatskog društva. Hvala im na tome –  istaknuo je ovom prilikom Nenad Hranilović, predsjednik ŽO HNS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije