OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE Tri točke dnevnog reda o Dječjem vrtiću Kotoriba

Od 9 točaka dnevnog reda 21. sjednice, čak tri su bile vezane uz Dječji vrtić Kotoriba u kojem će Žaklina Gregurec Kranjec još godinu dana biti vršiteljica dužnosti ravnateljice

Samo devet, od petnaest, vijećnika OV Kotoribe bilo je nazočno 21. sjednici koja je održana u utorak 25. veljače. Je li razlog tako slabom odazivu neatraktivan dnevni red ili su kod pojednaca ‘splasnule’ ambicije za rad u tom tijelu, a do novih izbora je više od godine dana.

Vijećnici su s osam glasova ‘za’ i jednim ‘suzdržanim’ donijeli Odluku o suglasnosti na Pravilnik o upisima i mjerilima upisa djece u Dječji vrtić Kotoriba. Vezano uz to jednoglasno je donijeta Odluka o mjerilima i kriterijima za financiranje redovitog programa u Dječjem vrtiću Kotoriba. Od studenoga prošle godine za vršiteljica dužnosti ravnateljice u Dječjem vrtiću Kotoriba, nakon što je prijašnja Maja Jambrešić podnijela ostavku, je Odlukom OV-a bila Žaklina Gregurec Kranjec.

Na ovoj sjednici joj je vijeće jednoglasnom odlukom taj mandat produžilo za još godinu dana.

Ponovno se je pred vijećnicima našao problem stare školske zgrade. Ustvari jučerašnjom sjednicom poduzeti su prvi koraci prema rješenju tog gorućeg mjesnog problema. Vijeće je donijelo   Odluku o davanju suglasnosti za provedbu javne nabave za projekt ‘Rekonstrukcije zgrade stare škole u Kotoribi u kulturni i turističko-informativni centar’.

Pored toga donijete su i  odluke   donošenju izmjena Zaključka Procjene rizika Općine Kotoriba, o rasformiravanju postrojbe Civilne zaštite opće namjene Općine Kotoriba.
Vijeće je pokrenulo postupak s prijedlozima  I.Izmjena i dopuna Statuta Općine Kotoriba i I.Izmjena Poslovnika Općinskog vijeća Općine Kotoriba
Jednoglasno je prihvaćena Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije