NAKON AUDIJENCIJE KOD PAPE FRANJE

MINISTAR DARKO HORVAT ‘Ovaj susret ostat će mi zauvijek u posebnom sjećanju’

Ministar iz Međimurja imao je priliku i čast pružiti ruku Svetom Ocu - papi Franji

Ovog je četvrtka hrvatska delegacija, predvođena hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, imala priliku i čast pružiti ruku Svetom Ocu – papi Franji. Među malobrojnim članovima delegacije bio je i ministar gospodarstva Darko Horvat koji je dojmove iznio na svojem osobnom i službenom Facebook profilu.

– Održavanje dobrih i kvalitetnih odnosa sa Svetom Stolicom važno je za Hrvatsku, a tom prigodom otvorili smo i brojne teme, posebno iz perspektive hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Od prioriteta kojima se bavimo #EU2020HR, preko demografskih izazova, razgovarali smo i o pitanjima migracija, budućnosti BiH, proširenja Europske unije i nadolazećeg #ZagrebSummit-a, klimatskih promjena i klimatski neutralnog gospodarstva, komentirao je Horvat ocijenivši važnima i druge susrete s visokim predstavnicima Vatikana.

– Iznenadilo me koliko je zapravo Sveta Stolica upoznata sa svim događanjima u Europi, ali i šire. To je posebno došlo do izražaja tijekom sastanaka s papinim državnim tajnicima Pietrom Parolinom i Paulom Gallagherom, koji je potrajao gotovo sat i pol vremena, napisao je Horvat prenijevši informaciju i o pozivu papi da posjeti našu zemlju.

– Važno nam je što smo nastavili graditi i jačati dobre odnose s Vatikanom, a premijer Plenković uputio je još jednom poziv Papi Franji da posjeti Hrvatsku! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije