OPĆINSKO VIJEĆE

PRORAČUN OPĆINE SVETA MARIJA U 2020. godinu s 8.504.000 kuna

Općinske vijećnike je s prijedlogom proračuna za 2020. godinu upoznala Ivanka Herc- Kaser , pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Marija.

Prema njezinom izlaganju, planirani prihodi i primici će biti iznosu od 8.504.000,00 kuna od čega se 1 milijun odnosi na kreditno zaduživanje, a 2 milijuna na pomoći iz inozemstva i subjekata unutar općeg proračuna.

U nabrajanju planiranih projekta za pojedino naselje, rekla je kako je Svetoj Mariji planirana izgradnja sportske dvorane, opremanje općinske zgrade, uređenje Doma kulture, te uređenje sportskih terena u centru izletničkog turizma kod starog toka Drave. U oba naselja, većim dijelom u Donjem Mihaljevcu, planira se postavljanje LED rasvjete vrijednosti 250.000,00 kuna. U Donjem Mihaljevcu planira se još završetak biciklističke staze uz derivacijski kanal, te izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju nerazvrstanih i ŽUC-ove ceste.

U raspravi je vijećnik Andreas Lisjak (MDS) istaknuo kako proračun ide prema stvarnim sredstvima i bi bilo dobro zadužiti se u bankama za sportsku dvoranu. Na to mu je odgovorila načelnica Općine Đurđica Slamek (HSS), istaknuvši kako Općina nije u poziciji kao općine Strahoninec ili Goričan koji su mogli izdvojiti po 4 mil. kuna za sportsku dvoranu i to zato njihova Općina ima premali proračun, a morat će se zadužiti za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta u sklopu Aglomeracije te je bolje da javnu nabavu za sportsku dvoranu na sebe preuzme Županija.

Nadovezala se vijećnica Marija Frančić (HSS) informacijom kako je Županija u financijskim problemima jer je puno ulagala u energetsku obnovu škola i sportskih dvorana za što su im sredstva odobrena, ali nisu isplaćena pa se planiraju zadužiti na godinu dana za 20 mil. kuna, te da je naša sportska dvorana u Svetoj Mariji u njihovim planu i sigurno će se započeti s izgradnjom iduće godine. Ona je ovoga puta govorila s pozicije županijske vijećnice.

U provedenom glasovanju, Općinsko vijeće Općine Sveta Marija je sa 6 glasova “za” i 4 glasa “suzdržan” donijelo Proračun za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije