Vijesti / Politika
Politika
KOČILA: Htio sam gradonačelnika predložiti za naj volontera KOVAČ: Umjesto da ovaj izbor koristite za prizemne političke ciljeve dođite konačno na sjednicu Gradskog vijeća
Grad Čakovec/E.M.

POLEMIKA KOČILA - KOVAČ

KOČILA: Htio sam gradonačelnika predložiti za naj volontera KOVAČ: Umjesto da ovaj izbor koristite za prizemne političke ciljeve dođite konačno na sjednicu Gradskog vijeća

Kočila tvrdi da bi ta kandidatura u javnosti imala pozitivan odjek, dok Kovaču žao što izbor za 'Najvolontera Međimurske županije 2019. godine' koristi za svoje prizemne političke ciljeve.

Uoči sutrašnje dodjele nagrade „Najvolonter Međimurja“, koja će se održati u okviru Sajma dobrote čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, razvila se zanimljiva polemika. Još prije nekoliko dana nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Čakovca Predrag Kočila „požalio se“ medijima da mu nije omogućeno kandidirati čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača za najvolontera Međimurske županije.

Ne skrivajući ironiju vijećnik Kočila, kojemu su rad gradske uprave i samog gradonačelnika omiljene teme, tvrdi da bi ta kandidatura u javnosti imala pozitivan odjek. Svoj prijedlog obrazlaže na slijedeći način.

- Ovim Vas putem želim obavijestiti da mi je bila velika želja da za naj volontera Međimurske županije u 2019. godini predložim volontera gradonačelnika Stjepana Kovača, no međutim nisam uspio u svom naumu iz razloga što mi gradonačelnik ili netko od nadležnih u Gradu nije povratno dostavio ispunjenu Izjavu kojom se dokazuje da gradonačelnik volonter Kovač Stjepan za svoj volonterski rad nije primio novčanu naknadu, kao ni dar u pokretnoj ili nepokretnoj imovini, sukladno definiciji volontiranja temeljem Zakona o volonterstvu (NN br.58/07 i 22/13).

Mišljenja sam da bi kandidatura gradonačelnika volontera Kovač Stjepana koji je 24 sata bez naknade na usluzi građankama i građanima Čakovca imala izrazito pozitivan odjek u javnosti za sam Grad Čakovec. Na taj način bi zasigurno Grad Čakovec dobio na još većoj važnosti i poslužio kao primjer ostalim gradonačelnicima i saborskim zastupnicima u Hrvatskoj da se odreknu naknade za svoj rad u gradu iz kojeg dolaze, te da tako taj novac ostane u gradskoj blagajni i utroši se slično kao u Gradu Čakovcu na izgradnju i uređenje pješačko-biciklističkih staza, nogostupa, dječjih igrališta i slično.

Upravo zbog gore navedenih razloga kao i zbog izgubljene mogućnosti da moj kandidat pobijedi na natječaju te da se plasira na državno natjecanje na kojem vjeruje da bi imao realne šanse za pobjedu kojom bi još više promovirao Grad Čakovec, izražavam iskreno žaljenje što nisam mogao predložiti kao kandidata za naj volontera u Međimurskoj županiji gradonačelnika Čakovca Kovač Stjepana, poručio je Kočila.

Kočilina ideja, očekivano, čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču nije zvučala previše originalno. Doživljava je kao dio repertoara nezavisnog vijećnika kojim se koristi već duže vrijeme,bez rezultata koji bi potvrdili njegove tvrdnje i stavove. Kovač žali što Kočila izbor koji ima pozitivne konotacije koristi za promociju vlastite političke agende. 

- Iako nemam običaj reagirati na promašene poteze pojedinih „političara“, zbog vašeg novinarskog upita, istaknuo bih sljedeće:
 
- Prijava mene kao gradonačelnika ili privatne osobe, te nekih zaposlenika Gradske uprave  raznim institucijama od Općinskog državnog odvjetništva, DORH-a, USKOKA do Povjerenstva za sukob interesa je modus operandi vijećnika u Gradskom vijeću Grada Čakovca Predraga Kočile. Ne trebam posebno govoriti da su sve te prijave i insinuacije navedene u njima odbačene kao neosnovane. Nemam ništa protiv toga da vijećnik Kočila to i dalje radi pošto je to očito izabrao za način svog političkog djelovanja, no žao mi je što izbor za „Najvolontera Međimurske županije 2019. godine“ koristi za svoje prizemne političke ciljeve.

Naravno da u takvom njegovom performansu ne želim sudjelovati. Ovim putem pozivam vijećnika Kočilu da konačno dođe na jednu od Sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, predstavničko tijelo u koje su ga izabrali građani da štiti i promiče njihove interese - navodi u svom odgovoru gradonačelnik Kovač.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!